Brownies med smilekrem

 

På tide med litt mer deilig kake her på Det søte liv bloggen  Icon e biggrin

 

Litt luftig sjokoladekrem gjør seg utrolig godt på toppen av fuktige, mektige sjokoladebrownies!

Disse er dekket med lekker sjokoladekrem laget med karamellsjokoladen Smil.

Sjokoladekrem kan også lages med andre typer sjokolader, se for eksempel "Brownies med After Eight-krem" og "Brownies med Dumlekrem" som jeg har laget før her på Det søte liv.

Uansett hvilken smak du velger, gir sjokoladekremen en superherlig touch på browniesene!

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Chocolate Brownies:
200 g smør
200 g mørk sjokolade (70%)
4 store egg
5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker

Smilekrem:
5 dl kremfløte
4 pk Smil

 

Fremgangsmåte:

Start gjerne dagen før servering med å lage klar browniesene og sjokoladefløten.

Til sjokoladefløten kokes kremfløten opp i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Smil-sjokoladen. Rør til sjokoladen har løst seg opp helt og sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.
 

Til browniesene smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, kakao og vaniljesukker og bland i til en jevn deig.

Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (kaken skal fortsatt virke bløt). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet, gjerne over natten, så den stivner i konsistensen.
 

Dagen etter piskes sjokoladefløten til luftig krem med elektrisk håndmikser (dette tar ikke lang tid, så pass på at du ikke pisker for lenge).

Løft brownieskaken ut av langpannen. Del kaken opp i firkanter.

Fyll smilekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på browniesene før servering. Pynt eventuelt med sjokoladeroser eller annen kakepynt.

Oppbevar de pyntede kakestykkene kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

♥ Smil er en klassisk, norsk sjokolade (fra Freia) som består av melkesjokolade og flytende karamell inni. Du kan alternativt bruke lignende type karamellsjokolade, slik som for eksempel Caramello (fra Nidar). 1 standard pakke Smil veier 78 gram og inneholder 13 biter.

♥ Vil du ha lysere og mildere smilekrem, kan du smelte bare 3 pk Smil i fløten i stedet for 4 pk.

♥ Browniesene holder seg i kjøleskapet i flere dager, men etter at de er dekket med sjokoladekrem smaker de best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.

Se også "Sjokoladecupcakes med smilekrem".

  

♥ ♥ ♥ ♥ 

Brownies med smilekrem
Ingredienser

Chocolate Brownies:
200 g smør
200 g mørk sjokolade (70%)
4 store egg
5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker

Smilekrem:
5 dl kremfløte
4 pk Smil

Fremgangsmåte

Start gjerne dagen før servering med å lage klar browniesene og sjokoladefløten.

Til sjokoladefløten kokes kremfløten opp i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett Smil-sjokoladen. Rør til sjokoladen har løst seg opp helt og sett kjelen i kjøleskapet til dagen etter.

Til browniesene smeltes smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, kakao og vaniljesukker og bland i til en jevn deig.

Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (kaken skal fortsatt virke bløt). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet, gjerne over natten, så den stivner i konsistensen.
 

Dagen etter piskes sjokoladefløten til luftig krem med elektrisk håndmikser (dette tar ikke lang tid, så pass på at du ikke pisker for lenge).

Løft brownieskaken ut av langpannen. Del kaken opp i firkanter.

Fyll smilekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på browniesene før servering. Pynt eventuelt med sjokoladeroser eller annen kakepynt. Oppbevar de pyntede kakestykkene kjølig frem til servering.

Tips

Smil er en klassisk, norsk sjokolade (fra Freia) som består av melkesjokolade og flytende karamell inni. Du kan alternativt bruke lignende type karamellsjokolade, slik som for eksempel Caramello (fra Nidar). 1 standard pakke Smil veier 78 gram og inneholder 13 biter.

Vil du ha lysere og mildere smilekrem, kan du smelte bare 3 pk Smil i fløten i stedet for 4 pk.

Browniesene holder seg i kjøleskapet i flere dager, men etter at de er dekket med sjokoladekrem smaker de best samme dag så sjokoladekremen er helt fersk.

4 kommentarer

Er det nødvendig at smilkremen står til dagen etter, eller kan den stå xx antall timer?

Dette er en fantastisk saftig og god brownies! Smilekremen er veldig god! Jeg lagde begge deler kvelden føre.. Kan virkelig anbefale denne kaken!

Hei, jeg skal lage brownies med denne smilkremen til et bryllup. Spørsmålet er hvor lenge i forkant kan jeg pynte med smilkrem før servering? Kan det hjelpe å ha i litt gelatin får at kremen ikke skal smelte? Og hvilken tipp har du brukt for å få dette mønsteret? Takker for svar :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift