Brownies med valnøtter og vanilje

14.02.2016


Happy Valentines!

God morsdag!

Deilig helg!

 

 

Trippel grunn til å lage seg deilige Brownies med valnøtter og vanilje! 

Den gode vaniljesmaken kommer av ekte vanilje i deigen og at browniesene drysses med vaniljesukker før servering. Dette blir fantastisk sammen med den mørke sjokoladen og valnøttene.

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 150 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 ss vaniljesukker

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt).

Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.

 

 

 

Browniesene er også veldig gode uten vaniljesukkeret på toppen!

 

 

 

Men jeg sikter her vaniljesukker over kakestykkene før servering.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.

♥ Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.

♥ Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.

♥ Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut!  Smile 

 

Ha en herlig søndag!  Heart 

 

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Brownies med valnøtter og vanilje

Ingredienser

♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 4 dl sukker
♥ 4 egg
♥ 1 vaniljestang
♥ 3 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 150 g valnøtter

Pynt:
♥ 1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Del sjokoladen i biter og ha sjokoladebitene i kjelen med smøret. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn.

Rør sammen egg og sukker i en bakebolle med en stålvisp (ikke visp eggedosis). Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett i eggeblandingen. Bland deretter i den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen.

Sikt i hvetemel og bakepulver og rør deigen jevn. Ha til slutt i grovt hakkede valnøtter.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca 30 minutter (kaken skal bare såvidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen, og den må gjerne stå i kjøleskapet over natten.

Løft kaken ut av formen ved å a tak i bakepapiret og del opp kaken i firkanter.

Sikt vaniljesukker over kakestykkene før servering.

Tips

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken for at den skal beholde sin bløte konsistens. Kaken blir fastere av å stå i kjøleskapet over natten.

♥ Mange synes kanskje at det virker rart å sikte vaniljesukker på kakestykkene, men sannheten er at vaniljesukker ikke er så veldig mye sterkere enn vanlig melis. Det passer best med vanlig vaniljesukker som er "melisaktig" i konsistensen og ikke ekte vaniljesukker til å drysse over kaken. Det går også veldig fint å drysse vanlig melis over kakene.

♥ Oppskriften er for liten langpanne. Har du bare stor langpanne, kan du bare doble oppskriften.

♥ Brownies holder seg svært godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken egner seg også veldig godt til frysing. Gi kakestykkene et nytt dryss vaniljesukker før servering, så ser de fine og som nylagde ut! 

1 kommentarer

Hei! Er det mørk kokesjokolade man skal bruke? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet