Café Stings sjokoladekake (med ekstra mye sjokoladekrem)

28.06.2017


Hei dere!

Ja, nå er jeg ganske så happy og tilfreds, for nå er både tekst og design til den nye Det søte liv-boken ferdig. Jeg er SÅÅÅ fornøyd og gleder meg til å vise dere resultatet! Boken inneholder over 200 deilige kakeoppskrifter og kommer i bokhandelen i september en gang. Smile chrome  

Jeg har tenkt å røpe konseptet og tittelen på boken i morgen, så følg med da hvis du er nysgjerrig. 

 

 

I forbindelse med bokprosjektet har jeg bakt noen av klassikerne her fra Det søte liv om igjen, og blant de jeg valgte meg ut er Café Stings sjokoladekake, som er en av de mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv. 

Hvorvidt denne kaken faktisk stammer fra Café Sting i Stavanger eller ikke, er vel det mest debatterte temaet i kommentarfeltene her på bloggen, og jeg må skynde meg å si at jeg ikke vet svaret, men det som uansett er klart er at denne oppskriften gir en fantastisk god sjokoladekake!

 

 

Etter tips fra dere lesere, har jeg denne gangen laget kaken med dobbel porsjon sjokoladekrem.

 

 

Å nam, det var et kjempegodt tips!  Yum  Yum  Yum  

 

Ingredienser:

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte:

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen.

Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver.

Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet). 

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.

 

 

Nydelig smak og konsistens på denne kaken! 

 

 

Og så bra med ekstra mye av den deilige sjokoladekremen!  Smile  

 

 

Tips:

♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.

♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse. 

 

 

Håper du blir fristet! 

 

 

Denne sjokoladekaken anbefaler jeg deg virkelig å teste ut om du ikke allerede er blant de mange som har gjort det.
 

Kjempegod sjokoladekake! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Café Stings sjokoladekake (med ekstra mye sjokoladekrem)

Ingredienser

Sjokoladekake:
♥ 125 g smør
♥ 1 dl vann
♥ 3 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 4 egg
♥ 250 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 3 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 4 egg
♥ 2 dl kremfløte
♥ 270 g sukker
♥ 150 g kokesjokolade
♥ 250 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele sammen med vann, kakao og vaniljesukker. Ta kjelen av platen. Skill eggene, ha eggeplommene i kjelen og pisk med elektrisk mikser. Bland så i sukker, mel og bakepulver. Pisk eggehvitene for seg til hvitt skum og vend dette i deigen til slutt.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca. 45 minutter (sjekk at den er helt gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). Avkjøl kaken i formen før den tas ut og deles i 3 bunner (se tips).

Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen has kremfløte, egg og sukker i en kjele. Gi blandingen et oppkok under omrøring. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vaniljesukker. La alt smelte og rør kremen glatt. Sett kjelen med kremen i kjøleskapet over natten (se tips).

Dagen vil sjokoladekremen ha blitt tykk i konsistensen. Du kan eventuelt piske den opp litt med elektrisk mikser så den blir lysere og luftigere, men det er ikke nødvendig (jeg gjorde ikke det da jeg lagde kaken på bildet). 

Fyll og pynt kaken med sjokoladekremen. Dryss over hakket sjokolade til pynt.

Tips

♥ Som du ser av oppskriften, bør sjokoladekremen lages kvelden i forveien slik at den får stått i kjøleskapet over natten. Da blir den tykkere i konsistensen slik at den får passe smørekonsistens.

♥ Det kan også være lurt å lage kakebunnen kvelden i forveien, pakke den i plast og la den stå i kjøleskapet over natten. Kakebunnen er nemlig mye lettere å dele i 3 tynne kakebunner når den er skikkelig kald. 

♥ Kaken holder seg god i et par dager, men pakk den inn i plast så den ikke blir tørr. Kaken er også kjempefin å fryse. 

28.06.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

5 kommentarer

Hei!
Dette er en HELT fantastisk kake som jeg egentlig alltid lager med dobbel mengde krem. Jeg bare lurer på hvorfor du har tredoblet sjokolademengden i kremen? Blir den bedre da? ;-)

Ja, helt nydelig kake! :-)
Jeg tok mer kokesjokolade fordi jeg ønsket tykkere sjokoladekrem uten å måtte piske den opp. Det går helt greit med 100 g også, men jeg likte veldig godt slik konsistensen (og smaken) ble med 150 g.

Går det ann å lage den med glutenfritt mel?

Trippler kremen hver gang, og lar kremen stå i kjøleskap over natten, så den er kjempetykk. Så uten å piske den så sprøyter jeg hele kaken i rosemønster! Kjempegodt og lekkert å se på!

Hei! Er det kakeform 24 cm i diameter som er standard størrelse på kakeform? Ser du oftes bruker denne størrelsen i oppskriftene

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet