Cappuccino-pavlova

08.09.2017


Endelig er det helg!  Smile

Jeg må si at denne fredagskvelden har vært etterlengtet etter det som har vært en temmelig intens og hektisk uke. Denne helgen skal jeg legge alt som heter jobb, oppdrag og plikter til side og bare kose meg med å bake akkurat det jeg får lyst på der og da. Jeg har det aller best på kjøkkenet når jeg kan bake etter innfallsmetoden, uten at jeg må noe som helst. Da kan jeg komme i skikkelig modus og bake det ene etter det andre, samtidig som jeg bare får mer og mer energi... Grin Planen er jo egentlig å bake noe med epler i helgen nå som eplekakesesongen har satt inn for fullt, men kanskje jeg likevel baker noe helt annet... vi får se Smile  

Marengskaken Pavlova kjenner du helt sikkert til, og det finne mange varianter her på Det søte liv. En Pavlova skal vanligvis bugne av frukt og bær, men ingen regel uten unntak, og denne Cappuccino-pavlovaen er et vellykket unntak!

 

 

Kaken er inspirert av oppskriften til den britiske matlagingsdronningen Nigella Lawson (som jeg er superfan av), og jeg synes kaken er helt fantastisk i all sin enkelhet. Marengskaken tilsettes kaffe som gir den mild kaffesmak og lysebrun farge. Pisket krem med kakaodryss på toppen kaken ligner på melkeskummet som pleier å toppe cappuccinoen. 

 

 

Smakene av kaffe, krem og kakao er milde og perfekt avstemte!

 

 

Ingredienser:

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 4 ts espressopulver
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 0,5 ss kakao

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs.

Vend forsiktig inn espressopulver, eddik og maisenna (se tips).

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.

 

 

Før servering piskes kremfløte og melis til krem.

Fordel kremen over marengsbunnen. Sikt over kakao til pynt.

 

 

Hvis du lager marengskaken klar på forhånd, går det veldig raskt å lage kaken klar for servering - bare pisk krem og kaken er klar på et blunk!

 

 

Kaken er enkel, men smaken er nydelig!

Perfekt, mild kaffesmak - som en god cappuccino!

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at espressopulver, eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskaken flere dager i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken med pisket krem og kakaodryss på serveringsdagen slik at kremen smaker helt fersk.

 

 

Håper du får en fin helg!

 

 

Og prøv gjerne ut denne deilige kaken her!  Yum 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Cappuccino-pavlova

Ingredienser

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 4 ts espressopulver
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll og pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ss melis
♥ 0,5 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs.

Vend forsiktig inn espressopulver, eddik og maisenna (se tips).

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald. Sett marengskaken på et fat.

Før servering piskes kremfløte og melis til krem.

Fordel kremen over marengsbunnen. Sikt over kakao til pynt.

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at espressopulver, eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskaken flere dager i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken med pisket krem og kakaodryss på serveringsdagen slik at kremen smaker helt fersk.

2 kommentarer

Denne ser kjempegod ut!!......som det meste av kakene dine
Hvilket espressopulver bruker du?

Å, så hyggelig at du synes det. Ja, denne kaken er virkelig god!
Jeg bruker espressopulver fra Nescafe (fås kjøpt i de fleste store matbutikkene).
Det fine med espressopulver er at den løser seg opp med en gang selv om det man blander pulveret med er kaldt. Så man slipper små kaffeklumper som man gjerne får dersom man bruker frysetørret kaffepulver.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet