Chiapudding med vaniljekesam

14.06.2016

Hei!

Er du en sånn person som spretter opp når det er morgen, eller synes du det er tungt å stå opp?

Jeg synes det går veldig greit å stå opp tidlig når det er lyst og deilig sommervær slik som nå, men det hjelper også veldig å ha noe å glede seg til når man våkner.  Smile  En Chiapudding med vaniljekesam er en frokost jeg alltid ser frem til! Den er god med mange forskjellige toppinger, så her kan man varierer med ulike typer frukter og bær hver dag. En gjenganger hos meg for tiden er pasjonsfrukt, granateplekjerner og moreller.

 

 

Chiafrø er supersunne frø, som inneholder massevis av proteiner, antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Frøene sveller opp når de kommer i kontakt med væske, og er derfor populære å lage puddinger av, som egner seg både til frokost og som dessert. Jeg liker spesielt godt å blande chiafrø med vaniljekesam fordi konsistensen på chiapuddingen da blir veldig kremete og deilig.

Chiafrøene røres sammen med vaniljekesamen på kvelden, og dagen etter har du den perfekte konsistensen!

 

 

Til 2 porsjoner trenger du:

Ingredienser:
♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 2 ss chiafrø (se tips)

Toppingforslag:
♥ granateplekjerner
♥ pasjonsfrukt
♥ moreller

 

Fremgangsmåte:

Finn frem to glass og fordel vaniljekesamen med ca like mye i hvert glass.

Rør 1 ss chiafrø sammen med vaniljekesamen i hvert av glassene.

Sett glassene i kjøleskapet over natten (eller minst et par timer). 

Server chiapuddingen med det du liker, for eksempel granateplekjerner, moreller og pasjonsfrukt.

 

 

Det kan være smart å rense hele granateplet når du først er i gang. Det er lettest å løsne granateplekjernene om du først skjærer en gang igjennom granateplet, og deretter brekker opp hver halvdel med hendene og så løsner kjernerne. Granateplekjernene kan oppbevares i et glass i kjøleskapet (dekk til med plast så de ikke tørker). Supersunne å spise innimellom og egner seg også veldig godt i vannglasset: Prøv iskald farris eller annet sprudlevann med noen friske granateplekjerner i - herlig!

 

 

Granateplekjernene gir en herlig friskhet til chiapuddingen og smaken passer nydelig sammen med pasjonsfrukt og søte moreller.

 

 

Tips:

♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og velassorterte matvarebutikker.

♥ Det er ikke noe i veien for å tilsette mindre mengde chiafrø, hvis du ønsker at de skal bli mindre dominerende. Jeg pleier å variere, og av og til synes jeg det er passe å bare blande 1 ts chiafrø i hvert glass i stedet for 1 ss.

♥ Vaniljekesam er såpass søt at jeg synes det er unødvendig å tilsette ekstra søtning. Bruker du vanlig kesam naturell i stedet for vaniljekesam, anbefaler jeg å tilsette litt melis eller noe dråper stevia eller annet søtningsmiddel samt kanskje littegrann vaniljepulver for å få god smak på puddingen.

♥ Se også Chiapudding med kokos her på Det søte liv - som lages med kokosmelk i stedet for vaniljekesam.

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Chiapudding med vaniljekesam

Ingredienser

♥ 3 dl vaniljekesam
♥ 2 ss chiafrø (se tips)

Toppingforslag:
♥ granateplekjerner
♥ pasjonsfrukt
♥ moreller

Fremgangsmåte

Finn frem to glass og fordel vaniljekesamen med ca like mye i hvert glass.

Rør 1 ss chiafrø sammen med vaniljekesamen i hvert av glassene.

Sett glassene i kjøleskapet over natten (eller minst et par timer). 

Server chiapuddingen med det du liker, for eksempel granateplekjerner, moreller og pasjonsfrukt.

Tips

♥ Chiafrø fås kjøpt i helsekostforretninger og velassorterte matvarebutikker.

♥ Det er ikke noe i veien for å tilsette mindre mengde chiafrø, hvis du ønsker at de skal bli mindre dominerende. Jeg pleier å variere, og av og til synes jeg det er passe å bare blande 1 ts chiafrø i hvert glass i stedet for 1 ss.

♥ Vaniljekesam er såpass søt at jeg synes det er unødvendig å tilsette ekstra søtning. Bruker du vanlig kesam naturell i stedet for vaniljekesam, anbefaler jeg å tilsette litt melis eller noe dråper stevia eller annet søtningsmiddel samt kanskje littegrann vaniljepulver for å få god smak på puddingen.

1 kommentarer

Jeg syns kesam med lime også er veldig god med chiafrø. Har brukt det som dessert noen ganger :) blir som en fromasj.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet