Clafoutis med jordbær (Flaugnarde aux fraises)

Søte, norske jordbærene er det beste som finnes! Selv spiser jeg norske jordbær så ofte jeg kan, og det er ikke noe annet som gir meg herligere sommerfølelse!

En klassisk "Clafoutis" lages vanligvis med kirsebær eller moreller (se tidligere registrert oppskrift her på detsoteliv.no). Bruker man andre bær eller frukter, heter kaken egentlig "Flaugnarde", men disse titlene blandes ofte sammen i praksis. Uansett; her har du en nydelig jordbærvariant av denne herlige, berømte, franske dessertkaken - og vil du briefe, kan du jo fortelle dine gjester at du serverer dem en "Flaugnarde aux fraises":-)

Clafoutis med jordbær (Flaugnarde aux fraises)
Ingredienser

4 egg
2 eggeplommer
75 g sukker
1 vaniljestang
60 g hvetemel
5 dl melk
25 g mandler
300 g jordbær

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, eggeplommer og sukker med en stålvisp. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden med en kniv. Ha disse i eggeblandingen. Bland så i mel og melk til en jevn deig. Hakk mandlene grovt og ha i til slutt.

Smør en dyp ildfast form eller paiform (som rommer ca 1,5 liter) med smør. Hell deigen i formen. Legg rensede jordbær oppå (jordbærene vil delvis synke ned i deigen).

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30-40 min til eggemassen har stivnet og kaken er gylden på overflaten.

Tips

Kaken smaker best servert nylaget og lunken. Gi kaken gjerne et melisdryss før servering og ha vaniljeis som tilbehør.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift