Clafoutis med stikkelsbær (Flaugnarde des groseilles rouges)


Er du så heldig at du har tilgang på en stikkelsbærbusk? Det er jeg! Både busker med grønne og røde stikkelsbær vokser rett utenfor husdøren, og jeg lager derfor noe godt med stikkelsbær hvert eneste år.

Her har du en stikkelsbærvariant av den kjente, franske dessertkaken "Clafoutis". Dette er en kake som i grunnen ligner mest på en dessertgrateng, og det mest vanlige er å lage den med kirsebær. "Flaugnarde" brukes ofte som tittel i stedet for "Clafoutis" når man bruker annet enn kirsebær. Jeg har testet kaken både med aprikoser, jordbær og blåbær. Her altså oppskrift på en Flaugnarde des groseilles rouges, som heter "Red Gooseberry Clafoutis" på engelsk, og altså "Clafoutis med stikkelsbær" på norsk. Røde stikkelsbær blir penest og aller best på smak, men du kan bruke grønne stikkelsbær også.

 

Ingredienser:

♥ 600 g stikkelsbær
♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g smør
♥ 120 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 80 g hvetemel
- -
♥ mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Rens stikkelsbærene og legg i bunnen på en smurt, ildfast form (ca 28 cm i diameter).

Pisk sammen eggene, melk, smeltet smør og sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frø fra vaniljestangen ha i. Visp i melet til en jevn røre.

Hell røren over bærene i formen. Dryss over mandelflakene og eventuelt litt ekstra sukker.

Stekes midt i oven ved 190°C i 45 minutter, til overflaten er gyllen. Avkjøl før servering.


Tips:

♥ Merk at den stekte kaken fortsatt vil virke løs i konsistensen. Den stivner når den blir kald.

♥ Server gjerne vaniljesaus ved siden av!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Clafoutis med stikkelsbær (Flaugnarde des groseilles rouges)
Ingredienser

♥ 600 g stikkelsbær
♥ 5 egg
♥ 5 dl helmelk
♥ 25 g smør
♥ 120 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 80 g hvetemel
- -
♥ mandelflak

Fremgangsmåte

Rens stikkelsbærene og legg i bunnen på en smurt, ildfast form (ca 28 cm i diameter).

Pisk sammen eggene, melk, smeltet smør og sukker. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frø fra vaniljestangen ha i. Visp i melet til en jevn røre.

Hell røren over bærene i formen. Dryss over mandelflakene og eventuelt litt ekstra sukker.

Stekes midt i oven ved 190°C i 45 minutter, til overflaten er gyllen. Avkjøl før servering.

Tips

♥ Merk at den stekte kaken fortsatt vil virke løs i konsistensen. Den stivner når den blir kald.

♥ Server gjerne vaniljesaus ved siden av!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift