Crêpeskake med sjokolade og ostekrem (Pannekakekake)


Hei!

I helgen postet jeg en kjempekul pannekake-kake på Godt.no og i VG, hvor jeg har min faste, søte kakespalte hver søndag.

Dette er en festkake for deg som elsker pannekaker!

 

 

«Crêpes» er navnet på de berømte, tynne, franske pannekakene, som altså her stables i høyden til en kjempeflott pannekake-kake!

 

 

«Gâteau mille crêpes» betyr «kake av tusen pannekaker» på fransk, og dette er noe av det mest trendy på kakefronten for tiden. Pannekake-kaken kan varieres med ulike typer smaker, kremer og toppinger.

Her har jeg laget en variant som opprinnelig heter Black & White Mille Crepe Cake, med både lyse og mørke kakaopannekaker som stables oppå hverandre med et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake.

 

 

Kaken får kjempegod smak og stilig utseende!

 

 

Ingredienser:

Pannekaker:
♥ 12 egg
♥ 2,5 dl lettmelk
♥ 1 liter helmelk
♥ 100 g smeltet smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 7 dl hvetemel
♥ 1 dl kakao

Ostekrem:
♥ 250 g kremost
♥ 125 g smør
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ 2 ss melis
 

Fremgangsmåte:

Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt.

Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn.

Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Del røren i to like store deler. Sikt kakaopulver i den ene delen og visp røren jevn.

 

 

Stek lyse og mørke pannekaker.

 

 

Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med litt ekstra formfett mellom hver pannekake. Det skal bli ca. 10-12 pannekaker av hver farge. La pannenkakene avkjøles til de er helt kalde.

 

 

Pisk sammen romtemperert kremost, smør og melis til en luftig ostekrem.

Legg pannekakene oppå hverandre, annenhver lys og mørk, og smør et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake.

 

 

Pannekakene må være helt kalde før du begynner.

 

 

Kun et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake.

 

 

Gøy å se stabelen vokse!  Smile

 

 

Sett den ferdige kaken kjølig slik at ostekremen blir fastere og kaken fester seg slik at den blir lettere å skjære i uten å gå i stykker.

Sikt melis over kaken før servering.

 

 

Kult å skjære stykker av denne kaken her!  Smile chrome 

 

 

Tips:

♥ Det er som sagt viktig at pannekakene er helt kalde før du setter sammen kaken med ostekremen. Er pannenkakene lunkne, vil ostekremen smelte.

♥ Husk også at det ikke må være for mye ostekrem mellom pannekakene, kun et tynt lag. Sett kaken i kjøleskapet før du skjærer i den. Da vil ostekremen bli fastere og kaken mye lettere å skjære i pene stykker. 

♥ Det går an å steke pannekakene kvelden før og sette sammen kaken dagen etter. Husk da å dekke pannenkakene godt til med plast slik at de ikke blir tørre.

♥ Denne oppskriften er inspirert av den populære videoen av "Black & White Mille Crepe Cake" som finnes på youtube-kanalen til Tasty, se her.  Jeg har imidlertid gjort noen personlige tilpasninger til oppskriften, og synes blant annet at kaken blir både bedre på smak og mer stabil å skjære om den fylles med ostekrem i stedet for pisket krem.

 

 

Dette er en morsom kake å lage!  Smile

 


Prøv du også, da vel!

 


  Yum 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Crêpeskake med sjokolade og ostekrem (Pannekakekake)
Ingredienser

Pannekaker:
♥ 12 egg
♥ 2,5 dl lettmelk
♥ 1 liter helmelk
♥ 100 g smeltet smør
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 7 dl hvetemel
♥ 1 dl kakao

Ostekrem:
♥ 250 g kremost
♥ 125 g smør
♥ 400 g melis

Pynt:
♥ 2 ss melis

Fremgangsmåte

Visp eggene sammen med melken, smeltet smør, sukker og vaniljeekstrakt. Sikt inn hvetemelet og rør deigen jevn. Press pannekakerøren gjennom en sikt slik at alle melklumper fjernes.

Del røren i to like store deler. Sikt kakaopulver i den ene delen og visp røren jevn.

Stek lyse og mørke pannekaker. Bruk gjerne en teflonbelagt stekepanne og spray pannen med litt ekstra formfett mellom hver pannekake. Det skal bli ca. 10-12 pannekaker av hver farge. La pannenkakene avkjøles til de er helt kalde.

Pisk sammen romtemperert kremost, smør og melis til en luftig ostekrem.

Legg pannekakene oppå hverandre, annenhver lys og mørk, og smør et tynt lag ostekrem mellom hver pannekake. Sett kaken kjølig slik at ostekremen blir fastere og kaken fester seg slik at den blir lettere å skjære i uten å gå i stykker.

Sikt melis over kaken før servering.

Tips

♥ Det er viktig at pannekakene er helt kalde før du setter sammen kaken med ostekremen. Er pannenkakene lunkne, vil ostekremen smelte.

♥ Husk også at det ikke må være for mye ostekrem mellom pannekakene, kun et tynt lag. Sett kaken i kjøleskapet før du skjærer i den. Da vil ostekremen bli fastere og kaken mye lettere å skjære i pene stykker. 

♥ Det går an å steke pannekakene kvelden før og sette sammen kaken dagen etter. Husk da å dekke pannenkakene godt til med plast slik at de ikke blir tørre.

Kakekategori
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Kan også bruke stavmixer for å få en jevn og klumpefri pannekakerøre. For en fantastisk blogg du har!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift