Dumlesnitter

12.06.2017


Hei dere!

I dag blir det noen skikkelige digge småkaker her på Det søte liv! Smile 

 

 

Dumle er myke fløtekarameller dekket med melkesjokolade - som jeg tipper dere kjenner godt. Karamellene er kjempegode og superpopulære.

Det er går kjempefint å bake med Dumle, og kakene får da en herlig smak karamell og mild sjokolade.

Superherlige og litt seige småkaker, som blir farlig gode! 

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser:

♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller


Fremgangsmåte:

Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.

Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate.

Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.

 

 

Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter.

 

 

Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.

 

PS: Men jeg må innrømme at kakene også er veldig gode servert varme...  Yum 

 

 

Tips:

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

 

 

Dumlesnitter er alltid gode!

Server dem gjerne med et glass kald melk eller en kopp varm kaffe... ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Dumlesnitter

Ingredienser

♥ 225 g smør
♥ 4 ss lys sirup
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 5 dl hvetemel
♥ 12 Dumle-karameller

Fremgangsmåte

Pisk sammen romtemperert smør, sirup og sukker til blandingen er luftig. Bland vaniljesukker, bakepulver og hvetemel og ha dette i smørkremen. Arbeid deigen raskt sammen. Hakk Dumle-karamellene i små biter og elt inn i deigen.

Del deigen i to og trill ut hver del til lengder som er like lange som en stekeplate. Legg lengdene på en bakepapirdekket stekeplate med god avstand mellom. Trykk lengdene litt flate med fingrene.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 10-12 minutter, til de er gylne i fargen.

Avkjøl kakene på platen til de er lunkne og del dem så i snitter. Flytt kakene forsiktig over på rist og la dem avkjøles til de er helt kalde.

Tips

♥ Kakene oppbevares i tett kakeboks.

12.06.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet