Epleform med vaniljekrem

Epleform med vaniljekrem
Ingredienser

I bunnen av formen:
5 epler
2 ss sukker
1 ts kanel
5 dl ferdigkjøpt vaniljekrem

Deig:
1 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 egg

På toppen:
75 g smør
50 g mandler

Fremgangsmåte

Rens eplene og del dem i terninger. Ha eplene i bunnen på en ildfast form (ca 15x25 cm eller rund 24-26 cm i diameter). Formen bør ha 4-5 cm høye kanter.

Strø over sukker og kanel. Bruk en skje og fordel vaniljekremen så jevnt du klarer over eplene.

Rør sammen ingrediensene til deigen med en sleiv. Fordel denne over vaniljekremen med en skje i et mest mulig jevnt lag.

Smelt smøret og fordel over toppen med en teskje. Strø over hakkede mandler til slutt.

Stek dessertkaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min.

Tips

"Epleform med vaniljekrem" smaker best servert varm og nystekt sammen med vaniljeis!

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Verdens beste dessert. Lager denne hvert år av epler fra hagen. Best med syrlige epler. Alle som blir servert denne retten synes den er veldig god. Jeg lager deigen med 2 egg, 2 dl sukker, 2 dl mel og 1 ts bakepulver. Den blir litt flytende, men søt nok. Må prøves.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift