Eplekake med jordbær og vaniljekrem

 

Glad midtsommeraften til dere alle

 

I dag en sommerlig variant av eplekake her på Det søte liv!

 

 

Eplekake er en kake vi vanligvis forbinder med høsten, men denne kaken fylles med vaniljekrem og jordbærskiver og GIR SOMMERSTEMNING!

 

Kjempedeilig kombinasjon!

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 2 store epler
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel

Fyll og pynt:
♥ 5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt)
♥ 1 kurv friske jordbær

♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn eggene. Sikt i bakepulver og hvetemel og rør deigen jevn og klumpfri. Fordel deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell eplene og del dem opp i skiver. Stikk dem ned i deigen på toppen av kaken. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen til den er kald. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Del kaken forsiktig i to (se tips).

 

 

Og fyll med vaniljekrem og noen jordbær oppdelt i skiver.

 

 

Dekk kaken med resten av jordbærene.

 

 

Så nydelig kake!

 

 

 

Gi kaken ekstra lekker finish med et melisdryss!

 

 

Tips:

♥ Kaken er lettest å dele i to bunner når den er helt kald. Ha kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer eller en liten stund i fryseren.

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan fryses uten vaniljekrem og jordbær, men ikke etter at den er fylt.

♥ Sjekk om jordbærene er ordentlig søte. Hvis de ikke er det, kan du sikte litt melis over kaken rett før servering.

 

Elsker denne sommerkaken

 

 

I et landskap nytt og uten minner

står et epletre i blomst og skinner.

Epletreet dufter nyskapt sommer.

Her har tiden aldri vært. Den kommer.

(Inger Hagerup)

 

Nyt denne sommerkvelden dere! cheeky

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Eplekake med jordbær og vaniljekrem
Ingredienser

200 g smør
200 g sukker
2 store egg
200 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
2 store epler
2 ss sukker
1 ts kanel

Fyll og pynt:
5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt)
1 kurv friske jordbær
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Pisk inn eggene. Sikt i bakepulver og hvetemel og rør deigen jevn og klumpfri. Fordel deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

Skrell eplene og del dem opp i skiver. Stikk dem ned i deigen på toppen av kaken. Dryss over sukker og kanel.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen til den er kald. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Del kaken forsiktig i to (se tips) og fyll med vaniljekrem og noen jordbær oppdelt i skiver. Dekk kaken med resten av jordbærene.  Dryss over melis til pynt.

Tips

♥ Kaken er lettest å dele i to bunner når den er helt kald. Ha kaken gjerne i kjøleskapet i et par timer eller en liten stund i fryseren.

♥ Kaken smaker best samme dag den er laget. Den kan fryses uten vaniljekrem og jordbær, men ikke etter at den er fylt.

♥ Sjekk om jordbærene er ordentlig søte. Hvis de ikke er det, kan du sikte litt melis over kaken rett før servering.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Forstod ikke steg en av oppskriften, fikk aldri smør og sukker til å bli like fast som smørkrem?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift