Eplekake med kefir

27.09.2007
Eplekake med kefir

Ingredienser

6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
3 dl sukker
1 dl rosiner
150 g smør
4 dl kefir

Pynt:
2 store epler
2 ss sukker
kaneldryss

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene og rosiner i en bakebolle. Rør i smeltet smør og kefir.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Legg epleskiver oppå deigen i pent mønster. Dryss over sukker og kanel.

Stekes på rist midt i ovnen ved 200°C i ca 40-45 min (sjekk med nål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken litt i formen før den tas ut og bakepapiret fjernes.

Tips

Kaken er fin å fryse.

27.09.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Brukte springform på 20 cm slik at kaken skulle bli litt høyere. Med 4 ts bakepulver hevet kaken ekstremt mye i formen og holdt på å renne over, og etter 45 min var kaken brent på toppen og fortsatt klissete inni.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet