Eplekake med kanel og tyttebær


Denne enkle eplekaken blir spennende og ekstra god med kanel og tyttebær!

Du kan godt bruke frosne tyttebær.

Server den nystekte kaken med vaniljesaus, is eller pisket krem.

Eplekake med kanel og tyttebær
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
2 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
150 g hvetemel
2 ss melk
100 g tyttebær
50 g valnøtter (kan sløyfes)
2 epler

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel. Rør inn i deigen sammen med melken. Det blir en nokså kompakt deig.

Vend tyttebærene (de kan gjerne være frosne) i 1 ss mel og bland dem så inn i deigen (se tips). Ha eventuelt også i grovhakkede valnøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Skrell og rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken.

Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Tips

Det er lurt å vende tyttebærene i litt hvetemel. Det forhindrer at de synker til bunns i kaken under stekingen. Du kan som sagt bruke enten friske eller frosne tyttebær. Dersom du bruker frosne bær, bør de røres inn i deigen i frossen tilstand.

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift