Finske pinner

Dagene kommer én og én, ikke i bunter.

(Finsk ordtak)

"Finske pinner" er populære og kjempegode mørdeigskaker med mandler. Kakene bakes ofte til jul og regnes vel av mange blant de 7 obligatoriske sortene, men Finske pinner er like gode hele året!

Oppskriften gir ca. 60 stk.

Finske pinner
Ingredienser

50 g mandler
90 g sukker
300 g hvetemel
200 g smør

Pynt:
1 eggehvite
hakkede mandler
perlesukker

Fremgangsmåte

Skåld og mal mandlene. Bland med sukker og hvetemel i en bakebolle. Smuldre i mykt smør og kna deigen raskt sammen (deigen kan også kjøres raskt sammen i food processor).

Trill fingertykke pølser. Del dem i 5 cm lange pinner. Pensle pinnene med eggehvite og press dem først lett ned i en skål med fint hakkede mandler og deretter i en skål med perlesukker.

Legg kakene på bakepapirkledde stekeplater og stek dem gyldne midt i ovnen ved 200°C i ca 12 min. Avkjøles på rist.

Tips

Hvis du får tak i bitre mandler (fås tak i noen delikatessebutikker og store matvarebutikker med ekstra godt utvalg), kan du inkludere 5 stk av disse i tillegg til de vanlige mandlene for å få ekstra god mandelsmak. Skåld og mal disse på samme måte som de vanlige mandlene.

"Finske pinner" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong

1 kommentar

Dette er desidert den BESTE siden for all bakst☺️Alt står så godt forklart og det er en fryd å bake fra siden din

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift