Formkake med appelsinsjokolade og marengsglasur


Dette er en supersaftig formkake med veldig god smak av appelsin og sjokolade. Jeg har brukt presset appelsinsaft i kakedeigen i tillegg til hakket appelsinsjokolade.

Oppskriften er basert på Lettvint formkake, så dette er en kake som er veldig rask å lage.

Formkaken er god som den er, men i dag har jeg "pimpet" den opp litt ekstra med fluffy marengsglasur. Pynten er syltede klementinskiver. Alternativt er nok denne formkaken også veldig god om den pyntes med smeltet melkesjokolade.  Wink 

 

Oppskriften er beregnet til en stor kakeform som rommer minst 2 liter. Har du en liten kakeform på 1 - 1,5 liter, er det bare å halvere oppskriften for formkaken.
 

Ingredienser:

Formkake med appelsinsjokolade:
♥ 3 dl matolje (se tips)
♥ 4,5 dl sukker
♥ 6 egg
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ revet skall og presset saft fra 1 appelsin
♥ 150 g appelsinsjokolade (se tips)

Marengsglasur:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ss glukose
♥ 500 g melis

Syltede klementinskiver:
♥ 6 klementiner (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 300 g melis

 

Fremgangsmåte:

Formkaken:

Visp sammen olje og sukker med en stålvisp. Visp inn eggene. Tilsett revet skall og presset saft fra appelsinen (smørkremen vil kunne skille seg nå, men dette blir bra igjen når du blander i melet). Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Hakk sjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

 


 

Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer 2 - 2,5 liter.

 




Stek kaken på rist ved 180°C midt i ovnen til den er gjennomstekt, ca 50-60 minutter (husk å sjekke med kakenål). La kaken avkjøles litt i formen før du forsiktig løsner den fra formen og hvelver den ut.

 



Myk og duftende kake...
 

Avkjøl kaken på rist til den er helt kald.


Marengskrem:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft, glukose og melis og pisk videre til du får en tykk, blank marengs.

 


Syltede klementinskiver:

Hvis du vil pynte kaken med syltede klementinskiver som jeg har gjort her, bør du lage dem klare dagen i forveien.

Skjær klementinene i skiver som er ca. 1/2 cm tykke. Ha dem i en kjele med vann og melis og la de småkoke til vannet er sirupsaktig (ca 15-20 min). Følg med hele tiden og rør underveis, så klementinene ikke setter seg fast i kjelen og blir brune. Spe eventuelt med litt ekstra vann.

Klementinskivene er ferdige når de er helt møre og ligger i en tykk, sirupsaktig klementinlake.

Legg en og en klementinskive på et brett dekket med matpapir. Avkjøl over natten.

 


Disse syltede klementinskivene smaker også veldig godt som tilbehør til ost, se HER.
 

Pynting av kaken:

Fordel marengsglasuren jevnt over hele kaken med en bred smørekniv. Pynt kaken med klementinskivene.

 

 

Tips:

♥ Bruk matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.

♥ Bruk helst økologiske klementiner, så du unngår sprøytemidler i skallet.

 

 

Deilig og lettvint formkake... 

 

 

Noe for søndagskaffen kanskje...?  Smile 




Jeg driver og forbereder jentebursdagsfeiring hjemme hos oss i morgen. Det blir 11 jenter som feirer min datters 11-årsdag.

På programmet etter åpning av pakker og spising av mat og dessert står discodans og pynting av cupcakes ...  Grin 

 


Kos deg i morgen du også!  Smile 

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Formkake med appelsinsjokolade og marengsglasur
Ingredienser

Formkake med appelsinsjokolade:
♥ 3 dl matolje (se tips)
♥ 4,5 dl sukker
♥ 6 egg
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 ts bakepulver
♥ revet skall og presset saft fra 1 appelsin
♥ 150 g appelsinsjokolade (se tips)

Marengsglasur:
♥ 3 eggehviter
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ss glukose
♥ 500 g melis

Syltede klementinskiver:
♥ 6 klementiner (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 300 g melis

Fremgangsmåte

Formkaken:
Visp sammen olje og sukker med en stålvisp. Visp inn eggene. Tilsett revet skall og presset saft fra appelsinen (smørkremen vil kunne skille seg nå, men dette blir bra igjen når du blander i melet). Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen. Hakk sjokoladen og vend inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en godt smurt og strødd formkakeform som rommer 2 - 2,5 liter.

Stek kaken på rist ved 180°C midt i ovnen til den er gjennomstekt, ca 50-60 minutter (sjekke med kakenål). La kaken avkjøles litt i formen før du forsiktig løsner den fra formen og hvelver den ut. Avkjøl kaken på rist.

Marengskrem:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft, glukose og melis og pisk videre til du får en tykk, blank marengs.

Syltede klementinskiver:
Hvis du vil pynte kaken med syltede klementinskiver som jeg har gjort her, bør du lage dem klare dagen i forveien.
Skjær klementinene i skiver som er ca. 1/2 cm tykke. Ha dem i en kjele med vann og melis og la de småkoke til vannet er sirupsaktig (ca 15-20 min). Følg med hele tiden og rør underveis, så klementinene ikke setter seg fast i kjelen og blir brune. Spe eventuelt med litt ekstra vann. Klementinskivene er ferdige når de er helt møre og ligger i en tykk, sirupsaktig klementinlake.

Legg en og en klementinskive på et brett dekket med matpapir. Avkjøl over natten.

Pynting av kaken:
Fordel marengsglasuren jevnt over hele kaken med en bred smørekniv. Pynt kaken med klementinskivene.

Tips

♥ Bruk matolje med nøytral smak, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.

♥ Bruk helst økologiske klementiner, så du unngår sprøytemidler i skallet.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift