Fransk sjokoladekake i langpanne

 

"There is a charm about the forbidden that makes it unspeakably desirable."

(Mark Twain)

 

Denne fristende, franske luksuskaken lages med masse mørk sjokolade og er syndig og usannsynlig deilig!

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 300 g smør
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 8 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 120 g hvetemel

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 2 ss kaffe
♥ 400 g kokesjokolade
♥ 100 g melis

Pynt:
♥ mørk konfekt (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Vend i melet til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20-25 min (se tips). Avkjøl kaken helt i langpannen.

Smelt smøret til glasuren i en kjele sammen med kaffe. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte. Tilsett melis og rør glasuren glatt og klumpfri.

Smør sjokoladeglasuren over langpannekaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har festnet litt i konsistensen. Del kaken opp i firkanter som løftes ut av langpannen. Pynt hvert kakestykke med konfekt før severing.

 

Tips:

Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge. Kaken skal ikke være tørr, men ha en fuktig kjerne i midten.

Jeg har pyntet kakestykkene på bildet med Ferrero Rondnoir (mørk variant av Ferrero Rocher) som jeg synes er fantastisk flotte, men det går selvsagt fint å bruke annen konfekt også.

Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Fransk sjokoladekake i langpanne
Ingredienser

300 g smør
250 g mørk sjokolade
8 store egg
300 g sukker
120 g hvetemel

Glasur:
100 g smør
2 ss kaffe
400 g kokesjokolade
100 g melis

Pynt:
mørk konfekt (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Vend i melet til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20-25 min (se tips). Avkjøl kaken helt i langpannen.

Smelt smøret til glasuren i en kjele sammen med kaffe. Tilsett oppdelt sjokolade og la den smelte. Tilsett melis og rør glasuren glatt og klumpfri.

Smør sjokoladeglasuren over langpannekaken i et jevnt lag. La kaken stå til glasuren har festnet litt i konsistensen. Del kaken opp i firkanter som løftes ut av langpannen. Pynt hvert kakestykke med konfekt før severing.

Tips

Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge. Kaken skal ikke være tørr, men ha en fuktig kjerne i midten.

Jeg har pyntet kakestykkene på bildet med Ferrero Rondnoir (mørk variant av Ferrero Rocher) som jeg synes er fantastisk flotte, men det går selvsagt fint å bruke annen konfekt også.

Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift