Galette med fiken, pærer og brie

Annonse: Brie de Paris

Hei, hei!

Det er bra med helg, men når mandagen snart banker på døren gjelder det å planlegge lyspunkter i ukedagene også.

Denne varme terten med varm, smeltet Brie de Paris, ferske fiken, pærer, flytende honning og valnøtter kan lyse opp hvilken som helst dag hos meg!  Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 125 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 eggehvite

Fyll:
♥ 2 ss fikensyltetøy
♥ 3 pærer
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 4 ferske fiken
♥ 250 g Brie de Paris

Pynt:
♥ 50 g valnøtter
♥ 3 ss flytende honning
♥ 1 eggeplommer
♥ 3 ss brunt sukker


Fremgangsmåte:

Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor med hakkekniv. Tilsett smør som er oppdelt i biter. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett det hele egget og den ene eggehviten og kjør blandingen videre slik at deigen samler seg. Klem deigen sammen og legg den eventuelt i kjøleskapet i et kvarter slik at den blir litt fastere i konsistensen hvis du synes den er bløt.

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Kjevle ut deigen direkte på bakepapiret til en stor sirkel.

Smør fikensyltetøy på deigsirkelen, men la det være igen en ytre kant langsmed sirkelen på ca 5 cm som er uten syltetøy.

Skrell pærene og del dem opp i skiver. Legg pæreskivene tett i tett utover deigen der du har syltetøy. Dryss over brunt sukker. Skjær brieosten opp i skiver og legg over pærene. Skjær også ferske fiken i tykke skiver og legg dem på toppen av kaken innimellom brieosten.

Brett så den rene deigkanten langsmed sirkelen innover slik at du pakker inn kanten på kaken med deig. Pensle over deigkanten med eggeplommen og dryss brunt sukker over kanten. Ringle flytende honning på kryss og tvers over hele kaken og dryss over hakkede valnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Kaken er ferdig når den er gyllenbrun i kantene og osten er varm og smeltet.

 

 

Serveres varm og nylaget!

 

 

 

Tips:

♥ Det fine med å bruke brie, er at den smelter godt og derfor er veldig godt egnet til å varmes i ovnen. Jeg har brukt Brie de Paris, som er en tradisjonell fransk brie med mild og fyldig smak.

 

 

Brie de Paris er en veldig populær brieost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge. For ytterligere inspirasjon, se www.briedeparis.no.

 

 

♥ Som fikensyltetøy brukte jeg denne nydelige varianten fra Stonewell Kitchen.

 


Du kan også bruke annen type fikensyltetøy hvis du har det. Aprikossyltetøy er også et veldig godt alternativ.

 

Fantastiske smaker!

 

 

Mmmm..... oui!

 

 

 Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er importør av Brie de Paris. Du finner Oluf Lorentzen på facebook HER og på instagram som oluf_lorentzen.

 

Galette med fiken, pærer og brie
Ingredienser

♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 0,5 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 125 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 eggehvite

Fyll:
♥ 2 ss fikensyltetøy
♥ 3 pærer
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 4 ferske fiken
♥ 250 g Brie de Paris

Pynt:
♥ 50 g valnøtter
♥ 3 ss flytende honning
♥ 1 eggeplommer
♥ 3 ss brunt sukker

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker og bakepulver i en food processor med hakkekniv. Tilsett smør som er oppdelt i biter. Kjør blandingen sammen slik at smøret smuldrer seg fint i det tørre. Tilsett det hele egget og den ene eggehviten og kjør blandingen videre slik at deigen samler seg. Klem deigen sammen og legg den eventuelt i kjøleskapet i et kvarter slik at den blir litt fastere i konsistensen hvis du synes den er bløt.

Finn frem en stekeplate og dekk den med bakepapir. Kjevle ut deigen direkte på bakepapiret til en stor sirkel.

Smør fikensyltetøy på deigsirkelen, men la det være igen en ytre kant langsmed sirkelen på ca 5 cm som er uten syltetøy.

Skrell pærene og del dem opp i skiver. Legg pæreskivene tett i tett utover deigen der du har syltetøy. Dryss over brunt sukker. Skjær brieosten opp i skiver og legg over pærene. Skjær også ferske fiken i tykke skiver og legg dem på toppen av kaken innimellom brieosten.

Brett så den rene deigkanten langsmed sirkelen innover slik at du pakker inn kanten på kaken med deig. Pensle over deigkanten med eggeplommen og dryss brunt sukker over kanten. Ringle flytende honning på kryss og tvers over hele kaken og dryss over hakkede valnøtter.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 minutter. Kaken er ferdig når den er gyllenbrun i kantene og osten er varm og smeltet.

Serveres varm og nylaget!

Tips

♥ Det fine med å bruke brie, er at den smelter godt og derfor er veldig godt egnet til å varmes i ovnen. Jeg har brukt Brie de Paris, som er en tradisjonell fransk brie med mild og fyldig smak. Brie de Paris er en veldig populær brieost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Som fikensyltetøy brukte jeg en nydelig variant fra Stonewell Kitchen. Du kan også bruke annen type fikensyltetøy hvis du har det. Aprikossyltetøy er også et veldig godt alternativ.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift