Stikkelsbærterte

Kjempegod engelsk oppskrift på "Gooseberry Tart" (stikkelsbærterte) for deg som har en stikkelsbærbusk i nærheten. Det er det samme om du bruker røde eller grønne stikkelsbær. Fyllet smaker deilig av egg, fløte og vanilje.

Stikkelsbærterte
Ingredienser

Paideig:
300 g hvetemel
100 g sukker
150 g smør
2 eggeplommer
(1-2 ss vann)

Fyll:
450 g stikkelsbær
- -
3 egg
100 g sukker
3 dl kremfløte
1 ss vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene unntatt vann i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til du får en jevn deig. Tilsett 1-2 ss vann dersom deigen virker for tørr. (Har du ikke food processor, smuldrer du først smøret i melet. Tilsett sukker, egg og eventuelt litt vann og kna deigen sammen.)

Klem deigen utover i en smurt terteform (28 cm i diameter). Fest aluminiumsfolie langsmed kanten av formen. Alternativt legg på et stykke bakepapir og fyll formen med keramiske bakekuler (se tips). Stek tertebunnen midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig folien / bakepapiret med de keramiske bakekulene.

Legg rensede stikkelsbær i paibunnen.

Pisk sammen ingrediensene til fyllet. Hell det over stikkelsbærene.

Sett kaken tilbake midt i ovnen og stek den videre ved 180°C i ca 30-35 minutter til. La kaken avkjøles litt før servering.

Tips

Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen forhindrer at deigen krymper nedover under forstekingen. Samme effekt oppnås ved å dekke formen med bakepapir og fylle formen med keramiske bakekuler (eller tørkede erter eller bønner). 

Kaken passer best å server samme dag den er laget.

Denne terten kan også lages med andre typer bær, se for eksempel Bringebærterte med kremfyll.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift