Granola med tropisk smak


Unn deg selv en HERLIG start på dagen!  Grin

 

 

Dette er en søt og lys type granola med utrolig mye godt innhold!

 

 

 

Serveres her med gresk yoghurt og hjemmelaget pasjonsfruktkrem (Passionfruit Curd).

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl eplejuice
♥ 4 ss honning
♥ 3 ss brunt sukker
- -
♥ 6 dl store havregryn
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl gresskarkjerner
♥ 1 dl macadamianøtter
♥ 1 dl skåldede hasselnøtter
♥ 1 dl valnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter
♥ 2 dl kokos
- -
♥ 1 ss solsikkeolje
- -
♥ 200 g tørket, tropisk fruktblanding 


Servering:
♥ gresk yoghurt
♥ pasjonsfruktkrem (Passionfruit Curd)

 

Fremgangsmåte:

Ha eplejuice, honning og brunt sukker i en middels stor kjele. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen.

Bland sammen havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, gresskarkjerner og nøtter. Jeg bruker hele macadamianøtter, valnøtter og cashewnøtter, men de kan hakkes grovt hvis du foretrekker det.

Ha dette i kjelen og rør så alt blir godt blandet.

Finn frem en langpanne og ha i oljen. Pensle oljen godt utover hele bunnen. Ha så alt innholdet fra kjelen oppi langpannen og fordel det hele jevnt utover.

Granolaen stekes midt i ovnen ved 150°C i ca. 50-60 minutter. Jeg tar langpannen ut av ovnen hvert kvarter for å snu og vende litt rundt på granolaen for å sikre at alt blir jevnt stekt.

Ta langpannen med den ferdigstekte granolaen ut av ovnen og avkjøl blandingen.

Vend først da inn tørket, tropisk fruktblanding.

Ha den ferdige granolaen på egnet glass eller beholder.

 

 

Mange deilige frokoster samlet i dette glasset her!

 

 

 

Serveres med gresk yoghurt og gjerne et tropisk syltetøy eller hjemmelaget pasjonsfruktkrem, som du finner oppskrift på HER.

 

 

Jeg har brukt en type blanding med tørkede tropiske frukter som inneholder mango, papaya, ananas, aprikos, rosiner og kokosterninger.

 

 

Tips:

♥ Det er ikke så nøye med eksakte mål på havregryn, frø, nøtter og tørket frukt. Finn frem til den kombinasjonen du liker best og tilpass oppskriften etter hva du måtte ha tilgjengelig hjemme.

♥ Granola skal være sprø i konsistensen.

♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server for eksempel med havremelk eller mandelmelk i stedet for yoghurt.

♥ Hjemmelaget Granola er holdbar på glass i et par måneder.

 

 

Hvis du har laget klar granolaen og pasjonsfruktkremen, er du bare et par minutter unna en luksusfrokost!

 

 

Tenk å starte hver dag på denne måten...  Smile

 

 

Det blir nok futt over dagene da, ja..  Smile

Super delicious...!!!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Granola med tropisk smak
Ingredienser

♥ 2,5 dl eplejuice
♥ 4 ss honning
♥ 3 ss brunt sukker
- -
♥ 6 dl store havregryn
♥ 1 dl solsikkekjerner
♥ 1 dl sesamfrø
♥ 1 dl gresskarkjerner
♥ 1 dl macadamianøtter
♥ 1 dl skåldede hasselnøtter
♥ 1 dl valnøtter
♥ 2 dl cashewnøtter
♥ 2 dl kokos
- -
♥ 1 ss solsikkeolje
- -
♥ 200 g tørket, tropisk fruktblanding

Servering:
♥ gresk yoghurt
♥ pasjonsfruktkrem (Passionfruit Curd)

Fremgangsmåte

Ha eplejuice, honning og brunt sukker i en middels stor kjele. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen.

Bland sammen havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, gresskarkjerner og nøtter. Jeg bruker hele macadamianøtter, valnøtter og cashewnøtter, men de kan hakkes grovt hvis du foretrekker det.

Ha dette i kjelen og rør så alt blir godt blandet.

Finn frem en langpanne og ha i oljen. Pensle oljen godt utover hele bunnen. Ha så alt innholdet fra kjelen oppi langpannen og fordel det hele jevnt utover.

Granolaen stekes midt i ovnen ved 150°C i ca. 50-60 minutter. Jeg tar langpannen ut av ovnen hvert kvarter for å snu og vende litt rundt på granolaen for å sikre at alt blir jevnt stekt.

Ta langpannen med den ferdigstekte granolaen ut av ovnen og avkjøl blandingen.

Vend først da inn tørket, tropisk fruktblanding.

Ha den ferdige granolaen på egnet glass eller beholder.

Serveres med gresk yoghurt og gjerne et tropisk syltetøy eller hjemmelaget pasjonsfruktkrem som jeg har gjort her.

Tips

♥ Det er ikke så nøye med eksakte mål på havregryn, frø, nøtter og tørket frukt. Finn frem til den kombinasjonen du liker best og tilpass oppskriften etter hva du måtte ha tilgjengelig hjemme.

♥ Jeg har brukt en type blanding med tørkede tropiske frukter som inneholder mango, papaya, ananas, aprikos, rosiner og kokosterninger.

♥ Granola skal være sprø i konsistensen.

♥ Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server for eksempel med havremelk eller mandelmelk i stedet for yoghurt.

♥ Hjemmelaget Granola er holdbar på glass i et par måneder.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift