Grillet ananas med kanelsukker


Ja til dessert hver dag!  Icon e biggrin

 

 

Hvis du benytter deg av masse deilig frukt, er dette livsmottoet fullt mulig å kombinere med en sunn livsstil.  Smile

Det å hive noen skiver fersk ananas på grillen er både enkelt og sommerlig. Jeg vender ananasskivene i kanelsukker før grillingen, som gir en lett karamellisert overflate og nydelig smak.

 

 

Så lett lager du dette:

Ingredienser:
♥ 1 hel fersk ananas
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ss kanel

Servering:
♥ friske jordbær
♥ iskrem

 

Fremgangsmåte:

Finn frem en stor, fersk ananas!

 

 

Skjær det ytre skallet av ananasen.

 

 

Skjær den i skiver som er ca 1 - 2 cm tykke.

 

 

Legg ananasskivene utover på et fat.

 

 

Bland sukker og kanel i en skål.

 

 

Så går du bort til den varme grillen.

 

 

Vend ananasskivene i kanelsukkeret. Dryss resten på med en teskje.

 


Så er det bare å legge ananasskivene på grillen.

Snu dem etter at det har gått en stund.

 

 

Ananasskivene er ferdige når det ytre sukkerlaget har smeltet og begynt å danne et tynt lag karamell i kantene. Ananasskivene skal være møre og varme.

 

 

Serveres straks, gjerne sammen med noen friske jordbær ved siden av i tillegg.

Det er også godt med litt iskrem ved siden av.  Smile 

 

 

Jeg brukte her karamelliskrem....

 

 

Har du lyst, har du lov...  Wink 

 


Tips:

♥ Jeg foretrekker å bruke fersk ananas på grillen. Hermetisk ananasringer gir ikke den samme smaken og konsistensen synes jeg, men hvis det er det eneste du har, er det jo godt det også.

♥ Grillede ananasskiver smaker aller best helt nylagde!

 


  #sommerfølelse  Cool 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Grillet ananas med kanelsukker
Ingredienser

♥ 1 hel fersk ananas
♥ 2 dl sukker
♥ 2 ss kanel

Servering:
♥ friske jordbær
♥ iskrem

Fremgangsmåte

Skjær det ytre skallet av ananasen og skjær den i skiver som er ca 1-2 cm tykke. Legg dem utover på et fat.

Bland sukker og kanel i en skål.

Vend ananasskivene i kanelsukkeret og dryss resten over dem med en teskje.

Så er det bare å legge ananasskivene på grillen.

Snu dem etter at det har gått en stund.

Ananasskivene er ferdige når det ytre sukkerlaget har smeltet og begynt å danne et tynt lag karamell i kantene. Ananasskivene skal være møre og varme.

Serveres straks, gjerne sammen med noen friske jordbær ved siden av i tillegg.

Det er også godt med litt iskrem ved siden av.

Tips

♥ Jeg foretrekker å bruke fersk ananas på grillen. Hermetisk ananasringer gir ikke den samme smaken og konsistensen synes jeg, men hvis det er det eneste du har, er det jo godt det også.

♥ Grillede ananasskiver smaker aller best helt nylagde!

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift