Grønn og rød pesto med Västerbottensost

11.06.2015

Sponset innlegg.

Tjänare!  :-)

Mye godt kommer fra Sverige, og blant mine svenske favoritter finner du Västerbottensost!

Osten kjennetegnes av at den lagres i minst 14 måneder, hvilket gir osten en spennende, kraftig smak. Västerbottensost hører til Sveriges eldste varemerker og produseres med lang historisk kunnskap og yrkesstolthet.

Västerbottensost smaker veldig godt som den er, på knekkebrød eller brødskive, men man kan også bruke osten som ingrediens for å lage spennede matretter og bakverk. Du finner både oppskrifter og mye interessant informasjon om Västerbottensost på nettsiden www.vasterbottensost.com  

 

 

Mye inspirasjon får du også om du følger Västerbottensost på Facebook HER eller Instagram: @vasterbottensost og #västerbottensost. Jeg har hørt rykter om at Västerbottensost i løpet av året kommer til å invitere 20 av Sveriges mest spennende matkreatører for å skape hverdagsmagi med oppskrifter som inneholder denne herlige osten. Du kan få tilgang til disse oppskriftene om du følger med Västerbottensost i sosiale medier!  Smile

Her har jeg laget pesto med Västerbottensost i to herlige varianter; en grønn og en rød.

 

 

Oppskriftene har jeg funnet på en pakke med tradisjonelle, svenske "Dippknäcke" fra Husa Bröd.

 

 

Dette er søte, små knekkebrød med smak av rug og karve. Knekkebrødbitene har buet fasong som gjør dem kjempefine i kombinasjon med denne ostedippen. Jeg skal se om jeg klarer å komponere noen lignende knekkebrød selv en gang. Disse pestoene med Västerbottensost smaker imidlertid nydelig på alt fra loffbiter, toast, salte kjeks til andre typer knekkebrød.

 

 

GRØNN PESTO MED VÄSTERBOTTENSOST

Ingredienser:

1 dl god olivenolje
1 bunt fersk basilikum
1 bunt fersk persille
2 hvitløksfedd
30 g valnøtter
150 g Västerbottensost
salt og pepper

 

RØD PESTO MED VÄSTERBOTTENSOST

Ingredienser:

1 dl rømme
150 g marinerte, soltørkede tomater
1 hvitløksfedd
1 rød chili (rens bort de små frøene på innsiden)
150 g Västerbottensost
1 dl hasselnøtter


Fremgangsmåte:

For hver av pesto-variantene er alt du trenger å gjøre å ha alle ingrediensene i en blender i rekkefølgen som angitt ovenfor. Kjør deretter ingrediensene sammen i blenderen til du får en pesto med jevn konsistens.

Pestoene skal bli nokså tykke i konsistensen.

Server med dippknekkebrød, loffbiter, toast eller lignende.  Også nydelig på varme hvitløksbrød!

 

Det er vanskelig å si hvilken av disse to pestoene som er best..... de er utrolig gode på hver sin måte!

 

 

Åh, NAM!

 

 


Tips:

♥ Bruk en god blender med kraftig motor og gode kniver. Det er også lurt å dele osten opp i mindre biter før du har den i blenderen, så blir det lettere å kjøre ingrediensene sammen uten at blenderen stopper opp for ofte fordi osten fester seg i knivene. Husk dessuten alltid å starte med det bløte og flytende når du kjører ting i smoothien.

Västerbottensost er en berømt svensk ost, som nå heldigvis også fås kjøpt mange steder i Norge! De fleste velassorterte matbutikker som har ostedisker, slik som for eksempel Meny, COOP Mega og ICA, burde ha osten for salg og det samme gjelder delikatesseforretninger med ostedisk. Så det er bare å spørre etter Västerbottensost neste gang du er innom din lokale ostedisk! Smile 

 


♥  ♥  ♥  ♥ 
 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS.

Grønn og rød pesto med Västerbottensost

Ingredienser

GRØNN PESTO MED VÄSTERBOTTENSOST

1 dl god olivenolje
1 bunt fersk basilikum
1 bunt fersk persille
2 hvitløksfedd
30 g valnøtter
150 g Västerbottensost
salt og pepper

RØD PESTO MED VÄSTERBOTTENSOST

1 dl rømme
150 g marinerte, soltørkede tomater
1 hvitløksfedd
1 rød chili (rens bort de små frøene på innsiden)
150 g Västerbottensost
1 dl hasselnøtter

Fremgangsmåte

For hver av pesto-variantene er alt du trenger å gjøre å ha alle ingrediensene i en blender i rekkefølgen som angitt ovenfor. Kjør deretter ingrediensene sammen i blenderen til du får en pesto med jevn konsistens.

Pestoene skal bli nokså tykke i konsistensen.

Server med dippknekkebrød, loffbiter, toast eller lignende.  Også nydelig på varme hvitløksbrød!

Tips

♥ Bruk en god blender med kraftig motor og gode kniver. Det er også lurt å dele osten opp i mindre biter før du har den i blenderen, så blir det lettere å kjøre ingrediensene sammen uten at blenderen stopper opp for ofte fordi osten fester seg i knivene. Husk dessuten alltid å starte med det bløte og flytende når du kjører ting i smoothien.

♥ Västerbottensost er en berømt svensk ost, som nå heldigvis også fås kjøpt mange steder i Norge! De fleste velassorterte matbutikker som har ostedisker, slik som for eksempel Meny, COOP Mega og ICA, burde ha osten for salg og det samme gjelder delikatesseforretninger med ostedisk. Så det er bare å spørre etter Västerbottensost neste gang du er innom din lokale ostedisk! Smile 

11.06.2015
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet