Grov sjokoladekake

Dette er et magert alternativ til tunge, fete sjokoladekaker. Slike kraftige, saftige kaker er naturligvis farlig gode, men jeg kan love at også denne vil friste til gjentakelse! Kaken kan dynkes med kaffe og serveres med pisket krem, yoghurtis eller vaniljekesam.

Grov sjokoladekake
Ingredienser

3 egg
1 dl sukker
2 dl grov sammalt hvete
0,5 ts bakepulver
100 g kokesjokolade

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i mel og bakepulver. Riv sjokoladen (dette gjøres enkelt ved hjelp av en mandelkvern) eller smelt den på svak varme eller i mikro. Rør sjokoladen inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min. Avkjøl kaken i formen til den er helt kald. Ta den så ut av formen og fjern bakepapiret.

Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.

Tips

Se også oppskrift på "Grete Roedes sjokoladekake".

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

3 kommentarer

Kan man ha en glasur på toppen istedenfor melis? Isåfall hvilken glasur anbefaler du?

Minner om en kake jeg laget på 90-tallet med pisket seterrømme og bær på, men den hadde hakket - ikke raspet sjokolade

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift