Gulrotkake med Amarula

08.11.2017


Hei dere!

Snart lillelørdag og her kommer et nydelig kaketips til helgen!

Dette er en deilig gulrotkake med ostekrem og pekannøtter, som er spesielt saftig og smaksrik. Kaken inneholder nemlig både revet eple, ananas og aprikossyltetøy i tillegg til godt krydder - og så klart revet gulrot. Og i tillegg til det, inneholder kaken Amarula både i kakedeigen og i ostekremen.

 

 

Amarula er en likør fra Sør-Afrika som er basert på frukten fra det afrikanske Marulatreet. Disse fruktene er godt likt av elefantene i Afrika, derfor er det bilde av en elefant på Amarulaflasken.. Smile

 

 

Likøren ligner på Baileys av utseende, men har en lettere og fruktig smak.

 

 

Helt perfekt i kombinasjon med fruktsmaken i denne supergode gulrotkaken!

Dette er virkelig en kake du bør prøve - anbefales varmt! 

 

 


Ingredienser:

Kakebunner:

♥ 6 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 1,5 ts kanel
♥ 0,5 ts muskat
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 1 ts salt
♥ 4 egg
♥ 3 dl nøytral matolje
♥ 3,5 dl brunt sukker
♥ 5 dl revet gulrot
♥ 1 eple
♥ 1 liten boks hermetisk ananas
♥ 1 dl aprikossyltetøy
♥ 100 g pekannøtter
♥ 1 dl Amarula

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl Amarula

Pynt:
♥ 40 g pekannøtter

 

Fremgangsmåte:

Kakebunner:

Bland mel, bakepulver, natron, krydder og salt i en stor bolle.

Visp egg, olje og brunt sukker lett sammen i en annen bolle.

 

 

Ha dette i bollen med det tørre og bland sammen. Det skal da bli en temmelig kompakt deig.

Tilsett revet gulrot. Skrell og rens eplet og riv dette også på et rivjern. Press uten overflødig saft og ha i deigen. Hell fruktsaften av ananasen og del den i små biter. Ha ananasbitene (uten saften) i deigen. Tilsett også aprikossyltetøy, hakkede nøtter og Amarula.

 

 

 

Vend godt rundt i deigen så alt blandes godt. 

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.

 

 

Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i 30-35 minutter, eller til de er gjennomstekte. La kakebunnene bli helt avkjølt i formene.

 


 

Ostekrem:

Pisk sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og Amarula og pisk videre til en luftig ostekrem.


Montering:

Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret. Skjær toppen av kakene slik at de blir flate.

Sett den ene kakebunnen på et fat (med toppen vendende opp).

 

 

Smør på halvparten av ostekremen. 

 

 

Legg på den andre kakebunnen (med bunnen vendende opp) og smør resten av ostekremen rundt hele kaken. 

 

 

Dryss på hakkede pekannøtter til pynt. 

 


Tips:

♥ Husk å bruke nøytral matolje som ikke setter smak på kaken, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

♥ En liten boks hermetisk ananas inneholder ca 200 g ananas. Del ananasen i små biter for å hindre at frukten synker til bunnen av kaken under stekingen. Pass også på at du ikke får med for mye fruktsaft, ellers blir kaken for bløt. 

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne kaken.

♥ Amarula er en likør som fås kjøpt på polet. 

 

 

♥ Gulrotkaken holder seg god og saftig i flere dager. Oppbevar den kjølig med litt plast over slik at den ikke blir tørr i kantene. Kaken er fin å fryse både med og uten ostekrem. 

 

 

Håper du fikk lyst til å smake en ny, spennende gulrotkake! 

 

  Yum  
 

Den er bare helt utrolig god! 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Gulrotkake med Amarula

Ingredienser

Kakebunner:
♥ 6 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 1,5 ts kanel
♥ 0,5 ts muskat
♥ 0,5 ts allehånde
♥ 1 ts salt
♥ 4 egg
♥ 3 dl nøytral matolje
♥ 3,5 dl brunt sukker
♥ 5 dl revet gulrot
♥ 1 eple
♥ 1 liten boks hermetisk ananas
♥ 1 dl aprikossyltetøy
♥ 100 g pekannøtter
♥ 1 dl Amarula

Ostekrem:
♥ 200 g kremost
♥ 150 g smør
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl Amarula

Pynt:
♥ 40 g pekannøtter

Fremgangsmåte

Kakebunner:
Bland mel, bakepulver, natron, krydder og salt i en stor bolle.

Visp egg, olje og brunt sukker lett sammen i en annen bolle. Ha dette i bollen med det tørre og bland sammen. Det skal da bli en temmelig kompakt deig.

Tilsett revet gulrot. Skrell og rens eplet og riv dette også på et rivjern. Press uten overflødig saft og ha i deigen. Hell fruktsaften av ananasen og del den i små biter. Ha ananasbitene (uten saften) i deigen. Tilsett også aprikossyltetøy, hakkede nøtter og Amarula. Vend godt rundt i deigen så alt blandes godt. 

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180°C i 30-35 minutter, eller til de er gjennomstekte. La kakebunnene bli helt avkjølt i formene.

Ostekrem:
Pisk sammen kremost og romtemperert smør. Tilsett melis og Amarula og pisk videre til en luftig ostekrem.

Montering:
Ta kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret. Skjær toppen av kakene slik at de blir flate. Sett den ene kakebunnen på et fat (med toppen vendende opp) og smør på halvparten av ostekremen.  Legg på den andre kakebunnen (med bunnen vendende opp) og smør resten av ostekremen rundt hele kaken. 

Dryss på hakkede pekannøtter til pynt. 

Tips

♥ Husk å bruke nøytral matolje som ikke setter smak på kaken, slik som solsikkeolje eller rapsolje. Ikke bruk soyaolje eller olivenolje.

♥ En liten boks hermetisk ananas inneholder ca 200 g ananas. Del ananasen i små biter for å hindre at frukten synker til bunnen av kaken under stekingen. Pass også på at du ikke får med for mye fruktsaft, ellers blir kaken for bløt. 

♥ Jeg bruker lysebrunt demerarasukker i denne kaken.

♥ Amarula er en likør som fås kjøpt på polet. 

♥ Gulrotkaken holder seg god og saftig i flere dager. Oppbevar den kjølig med litt plast over slik at den ikke blir tørr i kantene. Kaken er fin å fryse både med og uten ostekrem. 

08.11.2017
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet