Gulrotkakevafler

Vafler som smaker som gulrotkake!? Ja, det er mulig!

Disse vaflene blir myke og kjempegode, og inneholder revet gulrot, krydder og hakkede valnøtter. Vaflene smaker veldig godt med bare et melisdryss, men du kan også legge vaffelhjertene sammen to og to med ostekrem mellom.

Gulrotkakevafler
Ingredienser

4 dl hvetemel
1 ts salt
3 ss sukker
1,5 ts bakepulver
2 ts kanel
1 ts muskat
0,5 ts vaniljeekstrakt
2 store egg
4 dl kefir
25 g smeltet smør
3 dl finrevet gulrot
2 dl valnøtter

Ostekrem (valgfritt):
100 g kremost
25 g mykt smør
0,5 ts vaniljeekstrakt
175 g melis

Pynt:
2 ss melis

Fremgangsmåte

Bland mel, salt, sukker, bakepulver, kanel og muskat i en bolle. Pisk sammen egg og surmelk og bland i. Rør så i smeltet smør og til slutt finrevet gulrot og fint hakkede valnøtter. La deigen stå og svelle i 10 minutter.

Stek vafler i vaffeljern på lav varme. Lav varme er viktig fordi disse vaflene trenger litt lengre steketid enn vanlige vafler. Bruk ca 2 store ss deig pr vaffelplate og spre deigen utover med baksiden av spiseskjeen. Bruk litt smør eller formfett i jernet under stekingen.

Ostekremen lager du raskt ved å piske ingrediesene raskt sammen med en håndmikser.

Server vaflene nystekte, og gjerne med et melisdryss. Hvis du vil legge vaflene sammen med ostekrem, bør vaflene være helt kalde slik at du unngår at ostekremen smelter.

Tips

Vaflene spises nystekte!

Det er ikke så mye sukker i vaflene, så dersom du vil spise vaflene uten ostekrem, kan du gjerne øke mengden sukker til 5 spiseskjeer.

 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Hei, denne oppskrifta såg nydelig ut men jeg er allergisk mot nøtter, hvordan blir det om jeg kutter ut valnøttene i denne oppskrifta? bør jeg erstatte de med noe, og evt. hva?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift