Hasselnøtt- og nougatmuffins

 

Hasselnøtt og nougat er en nydelig kombinasjon!

Her i deilige muffins som får ekstra lett og myk konsistens fordi de lages med maizena i stedet for hvetemel.

Oppskriften gir 12 stk.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 200 g nougat
♥ 6 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 100 g hasselnøtter
♥ 60 g maizena
♥ 0,5 ts bakepulver


Fremgangsmåte:

Smelt smør og nougat sammen i en liten kjele over svak varme. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i nougatsmøret. Hakk hasselnøttene helt fint i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med maizena og bakepulver og vend inn i deigen til slutt. Sett røren i kjøleskapet i 30 min så den setter seg og blir fastere i konsistensen.

Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca 2/3 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Kakene skal være faste på overflaten, men fortsatt myke og littegrann klissete inni.

 

 

Mmm... varme muffins....

Utrolig nydelige!

 

Tips:

Hvite, stive muffinsformer (se bakerst på bildet) fås kjøpt blant annet i nettbutikken til www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.klaraform.se.

Det finnes også forskjellige, søte muffinsformer i porselen, de på bildet er fra I.B. Laursen.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Hasselnøtt- og nougatmuffins
Ingredienser

200 g smør
200 g nougat
6 egg
1,5 dl sukker
100 g hasselnøtter
60 g maizena
0,5 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Smelt smør og nougat sammen i en liten kjele over svak varme. Rør blandingen jevn.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i nougatsmøret. Hakk hasselnøttene helt fint i food processor med hakkekniv. Bland nøttene med maizena og bakepulver og vend inn i deigen til slutt. Sett røren i kjøleskapet i 30 min så den setter seg og blir fastere i konsistensen.

Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca 2/3 fulle. Oppskriften gir ca 12 stk.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Kakene skal være faste på overflaten, men fortsatt myke og littegrann klissete inni.

Tips

Hvite, stive muffinsformer (se bakerst på bildet) fås kjøpt blant annet i nettbutikken til www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.klaraform.se.

Det finnes også forskjellige, søte muffinsformer i porselen, de på bildet er fra I.B. Laursen.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

Er disse glutenfrie? Og er de best som de er, eller er det godt med en glasur/ frosting på? I så fall; har du noen forslag?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift