Havrecookies med trippel sjokolade

Annonse: Freia

Hei alle sammen!

Ja, nå begynner dagene jammen meg å bli mørkere dere, og da gjelder det å hygge seg innendørs så godt man kan. Det er ikke så mye som skal til for å få opp stemningen i hverdagen. - Noen nystekte, myke Havrecookies med hvit, mørk og lys kokesjokolade for eksempel...  Smile 

Det fine med disse deilige havrecookiesene er ikke bare at de inneholder trippelt opp med herlig, ekte kvalitetssjokolade; de er også kjempelettvinte og raske å lage! Masse havregryn gjør cookiesene mettende og mye sunnere enn ferdigkjøpte kjeks, så dette er cookies som du og familien kan kose dere med selv i ukedagene.

Kanskje noe å sende med i matpakken en dag også?

Jeg tipper det ville fått frem et stort smil!  Smile chrome

 


Oppskriften gir 12 store cookies.

 

Ingredienser:

♥ 300 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 hvetemel
♥ 1 ts natron
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 ts Freia vaniljesukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g smør
♥ 100 g Freia hvit sjokolade
♥ 100 g Freia mørk kokesjokolade
♥ 100 g Freia lys kokesjokolade


Fremgangsmåte:

Start med å finne frem kokesjokoladen, en fjøl og en stor kniv.

 

 

Hakk sjokoladen i biter. Det er fint med en blanding store og små sjokoladebiter.

 

 

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, men hold til side omtrent halvparten av sukkeret.

 

 

Pisk mykt smør sammen med sukkeret du har holdt til side. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. 

Bland i de tørre ingrediensene.

 


Tilsett sjokoladebitene.

 

 

Kna sjokoladebitene inn i deigen (deigen skal bli nokså kompakt).

 

 

Form deigen til 12 store, runde baller som klemmes litt flate og legges på to bakepapirkledde stekeplater. 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.

Avkjøl cookiesene på platen i 10 minutter før du flytter dem over på en rist og lar de avkjøles helt (med mindre du vil spise dem lunkne da, for da smaker de etter min mening aller best.. Yum ).

 


Tips:

♥ I disse cookiesene har jeg brukt tre favoritter fra Freia: Freia hvit sjokolade, Freia mørk kokesjokolade som heter Freia Selskapssjokolade og Freia lys kokesjokolade.

 

 

 

 

Kvalitetssjokolade i tre varianter!

Det er det som er hemmeligheten bak den gode smaken på disse cookiesene...

 

 

Visste du at Freia Selskapssjokolade ble lansert allerede i 1895! Freia Selskapssjokolade er en personlig favoritt hos meg fordi den er litt søtere og mildere enn Freia Dronning kokesjokolade. Men liker du veldig godt smaken av mørk sjokolade, går det fint å bytte ut Freia Selskapssjokolade med mørkere sjokolade fra Freia: Freia Dronning kokesjokolade eller Freia kokesjokolade 70%.

 

 

♥ Jeg lagde denne gangen 12 store cookies av deigen, men det er ikke noe i veien for å lage kjeksene mindre hvis du ønsker det, slik at du får ca. 20 cookies. Steketiden blir den samme, men du kan redusere varmen til 180°C.

♥ Havrecookies med trippel sjokolade kan oppbevares i en kakeboks, og de kan også fryses.


Hverdagskos med deilige Havrecookies med trippel sjokolade!

 


Koselig å glede noen med!

 


  ♥ 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med Freia. Se også www.freiahjemmekonditori.no for massevis av andre herlige kakeoppskrifter med Freia kokesjokolade.

 

Havrecookies med trippel sjokolade
Ingredienser

♥ 300 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 200 hvetemel
♥ 1 ts natron
♥ 150 g hvitt sukker
♥ 150 g brunt sukker
♥ 1 ts Freia vaniljesukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g smør
♥ 100 g Freia hvit sjokolade
♥ 100 g Freia mørk kokesjokolade
♥ 100 g Freia lys kokesjokolade

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle, men hold til side omtrent halvparten av sukkeret.

Pisk mykt smør sammen med sukkeret du har holdt til side. Tilsett eggene og pisk videre til du får en luftig smørkrem. 

Bland i de tørre ingrediensene.

Hakk sjokoladen og kna bitene inn i deigen (deigen skal bli nokså kompakt).

Form deigen til 12 store, runde baller som klemmes litt flate og legges på to bakepapirkledde stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.

Avkjøl cookiesene på platen i 10 minutter før du flytter dem over på en rist og lar de avkjøles helt (med mindre du vil spise dem lunkne da, for da smaker de etter min mening aller best.. Yum ).

Tips

♥ I disse cookiesene har jeg brukt tre favoritter fra Freia: Freia hvit sjokolade, Freia mørk kokesjokolade som heter Freia Selskapssjokolade og Freia lys kokesjokolade.

Visste du at Freia Selskapssjokolade ble lansert allerede i 1895! Freia Selskapssjokolade er en personlig favoritt hos meg fordi den er litt søtere og mildere enn Freia Dronning kokesjokolade. Men liker du veldig godt smaken av mørk sjokolade, går det fint å bytte ut Freia Selskapssjokolade med mørkere sjokolade fra Freia: Freia Dronning kokesjokolade eller Freia kokesjokolade 70%.

♥ Jeg lagde denne gangen 12 store cookies av deigen, men det er ikke noe i veien for å lage kjeksene mindre hvis du ønsker det, slik at du får ca. 20 cookies. Steketiden blir den samme, men du kan redusere varmen til 180°C.

♥ Havrecookies med trippel sjokolade kan oppbevares i en kakeboks, og de kan også fryses.

10 kommentarer

Kan jeg bruke dronningsjokolade i stedet for selskapssjokolade? Liker den bedre:)

Bakte dem i dag, de ble vanvittig gode! Beste oppskrift på cookies jeg har prøvd, synes havre gjør seg så godt i cookies :) I motsetning til vanlig cookiedeig flyter denne nesten ikke ut på brettet, så pass på å klemme dem godt ned før steking. Anbefales!

Skal man holde igjen halvparten av det brune sukkeret også?
Syns kakene smakte veldig av brunt sukker....

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift
Koder for tracking, etc
Advertisement