Havregrynsmakroner

Deilige, enkle småkaker som er fine å ha i kakeboksen!

Oppskriften gir ca. 40 stk. 

Havregrynsmakroner
Ingredienser

175 g smør
2 dl sukker
1 egg
2 ss melk
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3,5 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn egget. Rør i melk, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel til en jevn deig. Bland til slutt i havregryn.

Form deigen til runde kaker som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 180°C i 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

Avkjøl kakene på rist.

Tips

Kakene er holdbare i tettsluttet kakeboks.

Se også "Småkaker med havre og melkesjokolade" og "Havrekaker fra Øvrebø" som er basert på samme oppskrift.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift