Himmelsk honningkake

29.11.2011

 

"Selv om det å spise honning er en meget god ting,

er det et øyeblikk rett før du begynner å spise,

som er enda bedre enn når du gjør det."

 

(Ole Brumm)

 

Se flere nydelige Ole Brumm-sitater i tipsfeltet nedenfor.  Smile

Oppskriften på denne himmelsk gode honningkaken er beregnet til stor langpanne.

 

Ingredienser:

300 g smør
500 g honning
500 g sukker
8 egg
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ts bakepulver
500 g hvetemel

Glasur:
3 dl melis
2 ss vann
(romdråper)

Pynt:
hakkede mandler
(sjokoladehjerter i gullpapir)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smør og honning sammen. Avkjøl. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i smørhonningen. Sikt sammen krydder, bakepulver og mel og rør i til en jevn deig. (Vend eventuelt også inn 4 ss skåldede, finhakkede mandler.)

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt, se tips). Avkjøl kaken i formen.

Del kaken opp i firkanter. Pynt med melisglasur, mandelflarn og eventuelt  sjokoladehjerter innpakket i gullpapir. Det blir også lekkert om du setter kakestykkene i papirformer før servering.

 

Tips:

Merk at kaken stekes på nokså lav temperatur. Kaken ble passe stekt da jeg lagde kaken, men ovner er jo som kjent litt forskjellige. Hvis du synes at kaken ikke er gjennomstekt etter 50 minutter ved 150°C, bør du øke temperaturen til 160°C og steke kaken videre helt til den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål!

Jeg synes glasuren blir ekstra god med noen dråper romessens, men dette er en smaksak.

Kaken er holdbar innpakket i plast og kan også fryses.

 

 

FLERE NYDELIGE OLE BRUMM-SITATER:

- Solen skinte så deilig, og stenen han satt på, var så god og varm at Ole Brumm nesten hadde bestemt seg for å være Brumm-midt-ute-i-bekken resten av formiddagen. Men så kom han til å tenke på Sprett.

"Sprett," sa Brumm til seg selv. "Jeg liker å snakke med Sprett. Han snakker om fornuftige ting. Han bruker ikke lange, vanskelige ord slik som Ugla gjør. Sprett bruker korte, enkle setninger som: 'Hva med litt formiddagsmat?'

* * *

- "Det er i orden det," sa Tussi, "bare syng dudeli dei du, og ha det morsomt."

"Det er det jeg har," sa Ole Brumm.

"Ja det er noen som har det," sa Tussi.

* * *

- Det så ikke ut som et hus lenger - det så ut som et tre som var blåst over ende, og så snart et hus ser sånn ut, så er det på tide at man prøver å finne seg et annet.

* * *

- Sprett satte seg på bakken ved siden av Ole Brumm. Men da han satt der, følte han seg plutselig ikke så betydningsfull som han gjerne ville, derfor reiste han seg opp igjen.

* * *

- Nasse nøff: "Tenk om et tre veltet og vi var rett under det ???"

Ole Brumm: "Tenk om det ikke veltet?"

* * *

- Hvor vidunderlig det måtte være å ha en virkelig hjerne som kunne fortelle deg saker og ting.

* * *

- Det er ikke mye vits i å ha noe spennende hvis du ikke har noen å dele det med.

* * *

- En god grunn til å gå å hilse på alle sammen, er at det er torsdag.

* * *

- Ingen kan være nedmuntret hvis de har en ballong

* * *

- Dikt og sanger er ikke ting du kan gripe, det er noe som griper deg.
Alt du kan gjøre, er å gå dit hvor det har en mulighet for å finne deg.

* * *

- Det er tolv honningkrukker i matskapet mitt, og de har ropt på meg nå i timesvis. Jeg hørte dem ikke så tydelig før, for Sprett snakket så mye. Men hvis ingen sier noe nå uten de tolv krukkene, så tror jeg at jeg skal finne ut hvor de ropene kommer fra.

* * *

Honning Sang 1

Det gjør meg ikke noe
om det regner eller snør,
bare jeg får honning
er jeg blid og glad som før.
 
* * *

Honning Sang 2

Søte saker syns jeg smaker.
Honning deter gode saker.
Det gjør godt i bjørnekroppen,
derfor må jeg helt til toppen.

* * *

Honning krukke !

Her skulle en krukke med honning stå!
Og det var en krukke så stor som så,
med merkelapp som det stod HÅNING på.
Men hvor kan den krukka ha gjemt seg nå?

* * *

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Himmelsk honningkake

Ingredienser

300 g smør
500 g honning
500 g sukker
8 egg
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts ingefær
2 ts bakepulver
500 g hvetemel
4 ss finhakkede, skåldede mandler

Glasur:
3 dl melis
2 ss vann
(romdråper)

Pynt:
hakkede mandler
(sjokoladehjerter i gullpapir)

Fremgangsmåte

Smelt smør og honning sammen. Avkjøl. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Vend i smørhonningen. Sikt sammen krydder, bakepulver og mel og rør i til en jevn deig. Vend i skåldede mandler til slutt.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i ca 50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen.

Del kaken opp i firkanter. Pynt med melisglasur, mandelflarn og eventuelt sjokoladehjerter innpakket i gullpapir. Det blir også lekkert om du setter kakestykkene i papirformer før servering.

Tips

Merk at kaken stekes på nokså lav temperatur. Kaken ble passe stekt da jeg lagde kaken, men ovner er jo som kjent litt forskjellige. Hvis du synes at kaken ikke er gjennomstekt etter 50 minutter ved 150°C, bør du øke temperaturen til 160°C og steke kaken videre helt til den er gjennomstekt. Sjekk med kakenål!

Jeg synes glasuren blir ekstra god med noen dråper romessens, men dette er en smaksak.

Kaken er holdbar innpakket i plast og kan også fryses.

29.11.2011
Kakekategori: 
Sesong: 

3 kommentarer

Denne vil jeg prøve meg på i morgen! Den skal serveres til de ansatte i barnehagen til jentene mine. ekstra gøy med de versene :) gleder meg!

Vidunderlig kake, minner veldig om overvekt på flyet hjem fra Madeira. Glade sangere i Scenario ble enda gladere med munter hjerne- og stemmekake i pausene - og et Brumm-sitat eller to er aldri feil. Takk for oppskriften!

Jeg liker absolutt ikke honning, men denne kaken, den elsker jeg! Passe seig og god og veldig populær til kaffen når jeg får besøk og kan finne frem denne fra frysen :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet