Hjemmelaget sjokoladepålegg


Da er skoleferien over, og det er igjen tid for lekser og smøring av matpakker.  Glasses

Med Hjemmelaget sjokoladepålegg blir hverdagen mye bedre! Smile chrome

 

 

Hjemmelaget sjokoladepålegg er lett å lage og mye sunnere enn kjøpte varianter.  Se også oppskrift på Hjemmelaget Nugatti.

 

 

Ingredienser:

♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 75 g smør

 

Fremgangsmåte:

Hell fløten i en liten kjele og varm den opp til kokepunktet. Hakk sjokoladen opp i store biter.

Ta kjelen av platen og tilsett den hakkede sjokoladen og smøret i klatter.

La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten. Rør etter en stund, slik at blandingen blir helt glatt og jevn.

Hell blandingen i en skål eller i et glass med lokk.

Sett i kjøleskapet til dagen etter.

Så kan du glede deg over hjemmelaget sjokoladepålegg på brødskiva! 

 

  Smile  Yum  Smile 
 

Tips:

♥ Jeg synes pålegget smaker best når det lages med en blanding av kokesjokolade og melkesjokolade. Bare mørk sjokolade er også godt, men jeg foretrekker da å tilsette litt sukker i den varme fløten for å få sjokoladepålegget søtere. Å bare bruke melkesjokolade går også an hvis du vil ha ekstra mild smak på sjokoladepålegget!  Smile 

♥ Sjokoladepålegget må stå kjølig over natten, for konsistensen vil være flytende når det er nylaget. Dagen etter vil sjokoladepålegget ha blitt mye fastere i konsistensen. Hvis du synes det er for hardt til å smøre utover, er det bare å la pålegget stå i romtemperatur en stund, så mykner det.

 

 

♥ Sjokoladepålegget kan fint stå i romtemperatur noen timer, men jeg anbefaler å oppbevare det kjølig over natten. Sjokoladepålegget er holdbart i minst 1 uke.

 

 

Ha en toppen mandag i morgen!

 

 

Utover uken vil det komme flere gode frokosttips fra meg!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Hjemmelaget sjokoladepålegg
Ingredienser

♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 150 g melkesjokolade
♥ 75 g smør

Fremgangsmåte

Hell fløten i en liten kjele og varm den opp til kokepunktet. Hakk sjokoladen opp i store biter.

Ta kjelen av platen og tilsett den hakkede sjokoladen og smøret i klatter.

La sjokoladen og smøret smelte i den varme fløten. Rør etter en stund, slik at blandingen blir helt glatt og jevn.

Hell blandingen i en skål eller i et glass med lokk.

Sett i kjøleskapet til dagen etter.

Tips

♥ Jeg synes pålegget smaker best når det lages med en blanding av kokesjokolade og melkesjokolade. Bare mørk sjokolade er også godt, men jeg foretrekker da å tilsette litt sukker i den varme fløten for å få sjokoladepålegget søtere. Å bare bruke melkesjokolade går også an hvis du vil ha ekstra mild smak på sjokoladepålegget!  Smile 

♥ Sjokoladepålegget må stå kjølig over natten, for konsistensen vil være flytende når det er nylaget. Dagen etter vil sjokoladepålegget ha blitt mye fastere i konsistensen. Hvis du synes det er for hardt til å smøre utover, er det bare å la pålegget stå i romtemperatur en stund, så mykner det.

♥ Sjokoladepålegget kan fint stå i romtemperatur noen timer, men jeg anbefaler å oppbevare det kjølig over natten. Sjokoladepålegget er holdbart i minst 1 uke.

Desserter
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Synes det er drøyt å framstille dette som sunt. Kan vanskelig se for meg noe mer usunt på brødskiva. Sjokolade 500-600 kcal/100g, smør 740 kcal/100g og fløte 340 kcal/100 g. Masse metta fett og raske karbohydrater. Hadde forventa meg noe med kakaopulver, maizena og lettmelk. I motsetning til alle kakeoppskriftene, er jo pålegg noe som brukes til hverdags.

Hverdagsmoralist fra Trøndelag!

Pålegg er noe som brukes til hverdags, sier du, men sjokoladepålegg er ikke hverdagspålegg, er det vel? Det er noe man har en gang i blant - for å kose seg litt.
En hjemmelaget variant som ikke er smekkfull av palmeolje, e-stoffer og andre uhumskheter, er da langt å foretrekke fremfor kjøpevarianter.

Tenk over det, du, "Makrell I Tomat".
Og mens du tenker, kan du jo vurdere å bytte navn til "Sursild".

Her er det mye sunne stoffer som kakao og sunne fettsyrer og grovt fiberrikt brød. Mettet fett er ikke usunt lenger og sukker og kalorier er ikke farlig da alle trenger energitilførsel for å fungere! Ellers er det faktisk ikke så mange prosent av befolkningen som har diabetes.

Dette ser fantastisk godt ut! og ingen kunstige tilsatte ting..
må bare prøves istedenfor Nugattien på lørdag.. :)
Man lever da bare en gang og må nyte den tiden man har fått..

Kjære Makrelli Tomat, det er da ikke så vanskelig å se for seg noe mer usunt; Nugatti for eksempel.
Jeg ville mye heller ha spist dette.

Hei!
Jeg lurte på om dette har lik smak som Sjokade? Aner ikke hva som er forskjellen, men jeg bor i England og har vært så utrolig kjesken på Sjokade men her selger dem ingenting som minner om det!

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift