Hjemmelaget vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus er nydelig til mange typer desserter!

Her er en super oppskrift som er enkel å få til!

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 5 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåte:

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

 

 

Tips:

Du kan bruke helmelk i stedet for kremfløte, eller en blanding kremfløte og helmelk (eller matfløte). Dette gir litt tynnere konsistens på vaniljesausen.

 

♥ ♥ ♥ ♥

Hjemmelaget vaniljesaus
Ingredienser

5 dl kremfløte
5 eggeplommer
1 dl sukker
1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Ha kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut de svarte frøene på innsiden. Ha dette i kremfløten og ha deretter hele vaniljestangen oppi fløten også. Gi blandingen et oppkok. Ta ut vaniljestangen.

Pisk eggeplommer og sukker i 3-4 minutter til luftig eggedosis. Bland den varme vaniljefløten i eggedosisen. Ha hele blandingen så tilbake i kjelen. Varm opp forsiktig under stadig omrøring så vaniljesausen blir litt tykkere i konsistensen. Blandingen skal bli ca 75°C varm og må absolutt ikke begynne å koke, for da skiller den seg.

Ta kjelen av platen og avkjøl vaniljesausen litt før du heller den på en glassmugge. Og dermed er vaniljesausen klar til å serveres!

Tips

Du kan bruke helmelk i stedet for kremfløte, eller en blanding kremfløte og helmelk (eller matfløte). Dette gir litt tynnere konsistens på vaniljesausen.

Desserter
Allergier og preferanser

4 kommentarer

Kan fint oppbevares i kjøleskapet i et døgn, Merete. Holder sikkert litt lenger også (men ikke like lenge som ferdigkjøpt vaniljesaus).

Hei,
Jeg lurer på hvor mange dl saus dette blir ?

Som svar på av Taylor (ikke bekreftet)

Ca 10-12

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift