Ingrid Espelids vaniljepudding

Gratulerer til Norges Matmor, Ingrid Espelid Hovig, som fyller 90 år i dag 3. juni 2014!

Visste du at Ingrid Espelid har skrevet og bidratt til over 50 kokebøker! Den mest berømte er "Den rutete kokeboken" som er solgt i mer enn 250 000 eksemplarer!

Til hennes ære poster jeg i dag oppskriften på en nydelig og lettlaget vaniljepudding som er hentet fra en annen av hennes bøker, som heter "Velkommen til mitt kjøkken. 20 år i fjernsynskjøkkenet" utgitt i 1985. Jeg har bare gjort noen små tilpasninger.

Vaniljepuddingen er veldig god sammen med jordbær og rød saus kan også serveres til.

 

Bruk søte minijordbær hvis du får tak i  Smile

 

Oppskriften gir 2 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl helmelk
♥ 3 ss maisenna
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker
 

Fremgangsmåte:

Ha melk og maisenna i en liten kjele. La blandingen koke opp under omrøring. Blandingen vil da tykne og få konsistens som en grøt. La den småkoke i et par minutter under stadig omrøring (det fjerner det meste av maisennasmaken). Ta kjelen av platen. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål og rør deretter inn i melkegrøten. Fordel blandingen i to dessertskåler og avkjøl helt.

 

 

Pynt med jordbær og/eller server rød saus ved siden av.

 

 

Tips:

♥ For å få helt hvit vaniljepudding, har jeg ikke tilsatt frø fra vaniljestang. Etter min personlige smak kan vaniljepudding imidlertid godt tilsettes enda mer vaniljesukker, men det er jo en smakssak hva man foretrekker.

Rød saus: Hvis du vil servere rød saus til vaniljepuddingen, kan du blande 2 dl sterk, rød saft med 1 ts potetmel i en kjele. Gi saften et oppkok under omrøring så den tykner til saus. Avkjøl og hell sausen i en liten mugge.

 

 

En av mange fine hverdagsoppskrifter fra Ingrid Espelid!

 

 

Deilig dessert som er lett å lage!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Ingrid Espelids vaniljepudding
Ingredienser

♥ 5 dl helmelk
♥ 3 ss maisenna
♥ 1 eggeplomme
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ts ekte vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha melk og maisenna i en liten kjele. La blandingen koke opp under omrøring. Blandingen vil da tykne og få konsistens som en grøt. La den småkoke i et par minutter under stadig omrøring (det fjerner det meste av maisennasmaken). Ta kjelen av platen. Visp eggeplommer, sukker og vaniljesukker sammen i en skål og rør deretter inn i melkegrøten. Fordel blandingen i to dessertskåler og avkjøl helt.

Pynt med jordbær og/eller server rød saus ved siden av.

Tips

♥ For å få helt hvit vaniljepudding, har jeg ikke tilsatt frø fra vaniljestang. Etter min personlige smak kan vaniljepudding imidlertid godt tilsettes enda mer vaniljesukker, men det er jo en smakssak hva man foretrekker.

♥ Rød saus: Hvis du vil servere rød saus til vaniljepuddingen, kan du blande 2 dl sterk, rød saft med 1 ts potetmel i en kjele. Gi saften et oppkok under omrøring så den tykner til saus. Avkjøl og hell sausen i en liten mugge.

Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Prøvde denne oppskriften og den var absolutt nydelig :) Tusen takk for at du deler oppskrifter med oss :)

Jeg prøvde denne oppskriften igår! Jeg doblet den, og lot den stå i kjøleskapet til idag. Den ble ikke hard, den er rennende Skulle vel brukt mye mer potetmel enn oppskriften tilsier, men var redd det ville stjele smaken.. Smaksmessig er den veldig god da

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift