Jaffa-kaker

11.04.2017


Hei dere!

Sender dere en påskehilsen fra solfylte Los Angeles! Jeg besøker søsteren min som bor her, og koser meg veldig med å ha en amerikansk påskeferie i år. 

Jaffa-kaker er populære kjeks både i Norge og i utlandet, og jeg har også sett Jaffa cakes i matbutikkene her i USA. Men disse kjente kakene er enda bedre når de er hjemmelagde!

 

 

Jaffa-kaker består av myke kakebunner som dekkes med appelsingelé og mørkt sjokoladetrekk.

Kjempegode er de!

 

 

Oppskriften gir 12 kaker.

 

Ingredienser:

Kakebunner:
♥ 2 egg
♥ 50 g sukker
♥ 50 g hvetemel

Appelsingelé:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 ss appelsinmarmelade

Fyll:
♥ 6 ss appelsinmarmelade

Sjokoladetrekk:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ts delfiafett

 

Fremgangsmåte:

Det kan være lurt å starte med å lage appelsingeléen:

Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Rør inn appelsinmarmeladen. Hell geléen i en firkantet form som er 20 x 20 cm i størrelse, og sett formen i kjøleskapet i et par timer slik at geléen stivner.


Kakebunner:

Til kakene piskes egg og sukker til tykk eggedosis. Vend forsiktig inn hvetemelet.

Smør hullene i et 12-hulls muffinsbrett og ha ca. 1 spiseskje deig i hvert hull.

Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. De skal være myke og forbli lyse i fargen.

Avkjøl kakene.


Montering:

Smør en halv spiseskje marmelade på hver kake.

Stikk ut sirkler av geléen (jeg brukte et smalt champagneglass til dette). Løft en og en gelésirkel opp med en bred kniv og legg en sirkel oppå hver kake.

 

 

Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett.

 

 

Glaser kakene med sjokoladen ved å øse sjokoladen over kakene med en teskje. Sett kakene på rist slik at de får dryppet av seg.

 

 

La kakene stå kjølig til sjokoladetrekket har stivnet.

 

 

Yum, så nydelige kaker dette er!

 

 

Tips:

♥ Kakene smaker aller best samme dag de er laget.  De kan fryses.

 

 

Sjokolade og appelsin er en så nydelig smakskombinasjon!

 


Sikkert derfor Jaffa-kaker er så populære!

Fortsatt god påske!

  ♥ 

 

Jaffa-kaker

Ingredienser

Kakebunner:
♥ 2 egg
♥ 50 g sukker
♥ 50 g hvetemel

Appelsingelé:
♥ 1 pk appelsingelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1 ss appelsinmarmelade

Fyll:
♥ 6 ss appelsinmarmelade

Sjokoladetrekk:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 ts delfiafett

Fremgangsmåte

Det kan være lurt å starte med å lage appelsingeléen: Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Rør inn appelsinmarmeladen. Hell geléen i en firkantet form som er 20 x 20 cm i størrelse, og sett formen i kjøleskapet i et par timer slik at geléen stivner.

Til kakene piskes egg og sukker til tykk eggedosis. Vend forsiktig inn hvetemelet. Smør hullene i et 12-hulls muffinsbrett og ha ca. 1 spiseskje deig i hvert hull. Stek kakene midt i ovnen ved 200 °C i ca. 8 minutter. De skal være myke og forbli lyse i fargen. Avkjøl kakene.

Smør en halv spiseskje marmelade på hver kake. Stikk ut sirkler av geléen (jeg brukte et smalt champagneglass til dette). Løft en og en gelésirkel opp med en bred kniv og legg en sirkel oppå hver kake.

Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafett. Glaser kakene med sjokoladen ved å øse sjokoladen over kakene med en teskje. Sett kakene på rist slik at de får dryppet av seg. La kakene stå kjølig til sjokoladetrekket har stivnet.

Tips


♥ Kakene smaker aller best samme dag de er laget.  De kan fryses.

11.04.2017
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Oioi, disse ser helt nydelige ut! Godt det er helg, for disse må testes asap! ;) Takk for at du deler :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet