Karamellisert rabarbrapai med havre

Dette er egentlig en helt vanlig smuldrepai med havre og rabarbra - men er det ikke allikevel. "Karamellisert rabarbrapai" lages nemlig med en veldig spesiell smuldredeig som inneholder mørk sirup, smør, sukker og kremfløte = de samme ingrediensene du bruker når du lager fløtekarameller.  Smile  Du får dermed en nydelig rabarbrapai med lekker havrekaramelldeig!

Kaken smaker veldig godt med en klatt seterrømme eller hjemmelaget råkrem (som er pisket krem blandet med eggedosis og vanilje, se oppskrift i tipsfeltet nedenfor).

Se også Karamellisert blåbærpai med havreKaramellisert ripspai med havre og Karamellisert eplepai med havre.

Karamellisert rabarbrapai med havre
Ingredienser

500 g rabarbra
2 ts sukker

Smuldredeig:
150 g smør
0,5 dl mørk sirup
1 dl kremfløte
2 dl sukker
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2,5 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Rens rabarbra og del i biter. Ha dette i en ildfast form (ca 26 cm i diameter). Strø over sukker.

Smelt smøret til smuldredeigen i en kjele. Ta kjelen av platen. Bland i sirup, kremfløte og sukker. Rør så i hvetemel, bakepulver og til slutt havregryn.

Fordel deigen over rabarbraen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min.

Serveres nystekt med vaniljeis eller råkrem.

Tips

Her er oppskrift på råkrem, som smaker godt til:

3 eggeplommer
0,5 dl sukker
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker

Pisk eggeplommer luftig med sukker. Pisk kremfløten til krem i en annen skål. Vend eggedosisen inn i den piskede kremen og smak til med vaniljesukker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift