Katherine Hepburn Brownies

05.02.2011
Katherine Hepburn Brownies

Ingredienser

120 g smør
60 g mørk sjokolade (70%)
200 g sukker
2 store egg
0,5 ts vaniljeessens
30 g hvetemel
100 g valnøtter (se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret. Ha så i sukkeret, eggene og vaniljeessens. Pisk massen med stålvisp til den blir luftig. Vend så i hvetemelet og grovt hakkede valnøtter.

Ha deigen i en liten, kvadratisk form med bakepapir i bunnen. Formen skal være 20x20 cm (vil du bruke liten langpanne, må du øke oppskriften, se tipsfeltet nedenfor). Stek kaken midt i ovnen ved 165°C i 30-35 min. Den skal fortsatt være myk og fuktig. Avkjøl kaken helt i formen (gjerne et par timer i kjøleskapet).

Løft kaken ut av formen og del den opp i små firkanter.

Tips

Valnøttene kan sløyfes hvis du ønsker.

Browniesene holder seg gode lenge om de oppbevares kjølig og innpakket i plast. De er også kjempefine å fryse.

Merk at denne originaloppskriften er beregnet på liten, firkantet form som er 20x20 cm. Hvis du vil lage kaken i vanlig, liten langpanne (ca 20x30 cm), må du gange opp oppskriften med 1,5. Oppskriften blir da:

180 g smør
90 g mørk sjokolade (70%)
300 g sukker
3 store egg
1 ts vaniljeessens
45 g hvetemel
150 g valnøtter

Bruk for øvrig samme fremgangsmåte og steketid.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no hvis du vil se stort bilde av denne kaken.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet