Kladdkake med sjokoladekrisp


Her har du en superherlig kladdkake som gjøres veldig spesiell ved å tilsette puffet maissjokolade. Det kan være Kinapuffer (fra Fazer), Pops (fra Cloetta) som jeg har brukt her, Crunchy M mais (fra Freia) eller noe lignende.

 

 

 

Morsom, annerledes og veldig DIGG sjokoladekake  Smile

 

Ingredienser:

♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
- -
♥ 185 g Kinapuffer eller Pops e.l.

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i smeltet smør og deretter kakao og så hvetemelet. Rør til du får en jevn deig. Vend til slutt inn Kinapuffer, Pops eller lignende.

Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.

Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.

Sikt over melisfør servering.

 

 

Konsistensen på den avkjølte kaken skal være bløt og konfektaktig...  Yum 

 


Yummy!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt 1 pose Pops i denne kaken og det ble supervellykket!
 


 

♥ Poenget med kladdkaker er at de bare skal røres raskt sammen og at de ikke skal være helt gjennomstekte. Vær oppmerksom på at deigen virker nokså tykk og seig, og det er slik den skal være. Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt og klissete i kjernen.

♥ La gjerne la kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten før du tar den ut av formen. Da stivner kaken og blir lett å få ut av formen uten å gå i stykker.

 

 

Denne kakedeigen rører du sammen på under 10 minutter.

 

 

Perfekt kveldskoskake!
 

 

Når du plutselig får lyst på noe godt...  Innocent  

 

 

Da kan denne kaken være redningen..  Wink 

 

 

Bløt, klissete sjokoladekake... herlig!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Kladdkake med sjokoladekrisp
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
- -
♥ 185 g Kinapuffer eller Pops eller lignende

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i smeltet smør og deretter kakao og så hvetemelet. Rør til du får en jevn deig. Vend til slutt inn Kinapuffer, Pops eller lignende.

Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.

Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.

Sikt over melisfør servering.

Tips

♥ Jeg har brukt Pops i denne kaken og det ble supervellykket!

♥ Poenget med kladdekaker er at de bare skal røres raskt sammen og at de ikke skal være helt gjennomstekte. Vær oppmerksom på at deigen virker nokså tykk og seig, og det er slik den skal være. Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt og klissete i kjernen.

♥ La gjerne la kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten før du tar den ut av formen. Da stivner kaken og blir lett å få ut av formen uten å gå i stykker.

5 kommentarer

Oh my.. Jeg ELSKER pops, og er stor fan av kladde/konfektkaker! Denne skal jeg hjem å prøve med en gang!!

Nydelig resultat av en nydelig kake! Kjekk å lage om man er i farten også =)

Denne var god :) Jeg er ikke så fan av kladdekake, det blir litt for mektig for meg. Men med pops i så ble det veldig godt, nesten som at popsen ble til karamell i kaken :)

Heisann!
Lurer på om noen vet hva som skjer hvis jeg bruker paiform i stedet for vanlig springform? Det er en slags ildfast form for pai - vil det f.eks. gjøre noe med steketiden?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift