Kryddermuffins med rips

06.12.2004
Kryddermuffins med rips

Ingredienser

2 egg
3 dl sukker
1 dl rips (friske eller frosne)
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts ingefær
1 ts nellik
1 ts kanel
75 g smør
1,5 dl yoghurt naturell

Pynt:
muffinsformer

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggedosis av eggene og 2 dl sukker. Rør friske eller halvtinte rips med resten av sukkeret (rør godt, men bærene skal ikke bli fullstendig most). Bland ripsene i eggedosisen. Sikt de tørre ingrediensene godt sammen og bland inn i deigen. Rør i smeltet, avkjølt smør. Tilsett til slutt yoghurt.

Sett doble papirformer utover to stekeplater eller sett papirformer i muffinsbrett (se tips). Fordel deigen i formene. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min.

Tips

Det er lurt å bruke doble papirformer for at muffinsene skal beholde fasongen. Fjern den overflødige formen etter at muffinsene er stekt og avkjølt.

06.12.2004
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet