Kulturkake med epler

11.02.2015


Her har du en superlettlaget og supernydelig eplekake i langpanne (uten egg)!

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 7,5 dl kulturmelk
♥ 5 dl sukker
♥ 1 ss natron
♥ 150 g smør
♥ 10 dl hvetemel

Pynt:
♥ 8 epler
♥ sukker
♥ kanel
 

Fremgangsmåte:

Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

 

 

 

Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.

 

Nystekt eplekake smaker nydelig med varm, nytrukket te.

 

Tips:

♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk.  Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.

♥ Se også Eplekake med kefir som stekes i rund form.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.

 

Kjekt å ha eplekake i fryseren skal jeg si deg...  Wink 

Da har du alltid noe godt for hånden!

 

 

Kakestykkene tiner raskt og det går også an å sette frosne kakestykker i mikroen og tine dem på et par sekunder.

 


Kjempegod oppskrift som alle får til å lage! Også barn synes det er kjempegøy å få være med å lage denne kaken.  Smile

 




♥ ♥ ♥ ♥

Kulturkake med epler

Ingredienser

7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
150 g smør
10 dl hvetemel

Pynt:
8 epler (se tips)
sukker
kanel

Fremgangsmåte

Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Rens eplene og del dem i skiver. Legg epleskivene i pent mønster oppå kaken. Strø over rikelig med kanel og sukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 min.

Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.

Tips

♥ Antallet epler du trenger avhenger selvsagt av hvor store epler du bruker. Bruker du store epler, holder det med 6 stk.  Jeg pleier alltid å stappe oppi ekstra mye epleskiver når jeg lager eplekake.

♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.

11.02.2015
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Jeg har følget oppskriften veldig nøyaktig....men,Kaken er bakt ca.11/2 time men likevel den er veldig seig, Det er ikke spiselig nok

Jeg hadde samme problem med denne kaka.

Denne kaken var den beste av eplekaker i form! Veldig stor og mektig, jeg hadde tett i tett med eplebåter. Holdt seg fint i kjøleskapet et par dager uten å bli tørr. Fikk mye skryt av denne og nå er det en "hit" å ha med seg til fellesskapet :)

Denne kaken ble ikke god
Lite smak og litt deigete i konsistensen.

Kjempe god Eplekake, tåler ikke egg og da ble denne fort en favorit. Steke tiden drøyde jeg til 40-45min og klemte til med 200gr. Smør:-) Kjempe saftig og med god smak.

Nydelig kake, bakt den flere ganger, MEN jeg må steke den i 40 minutter, ikke 30 som oppgitt.
Mulig det hadde holdt med 30 om jeg hadde brukt varmluft.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet