Kvikklunsjboller

21.01.2018


Hei dere!

Håper helgen har vært bra!

Myke boller med sjokoladebiter er deilig! Og så er det jo så nydelig med nystekte boller når man har vært ute i det fine vinterværet! 

Jeg har brukt min favorittoppskrift på gjærdeig, som jeg kaller Verdens beste boller. Som variasjon, har jeg tilsatt hakket melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. Vanlig Kvikk Lunsj eller melkesjokolade kan også brukes.

 

 

Oppskriften gir 15-20 deilige boller. Server dem gjerne nystekte med et glass kald melk!

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 750 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter (se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk


Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (maks 37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.

Hakk sjokolade og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.

 

Du ser flere enn 20 boller på bildet, og det er fordi jeg lagde dobbel porsjon.. Wink 
 

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 minutter, til bollene er gylne og gjennomstekte.

 

 

Sjekk de deilige bollene!!  Yum  Yum  Yum  

 

 

Utrolig myke og gode!

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt denne typen melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. 1 stor plate tilsvarer 300 g.

 

 

Får du ikke tak i denne sjokoladen, går det også helt greit med vanlig melkesjokolade eller vanlig type Kvikk Lunsj. 

♥ Bollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke. De smaker aller best samme dag de er laget. Får du boller til overs, anbefaler jeg deg å fryse dem ned. Frosne boller tines i ovnen på noen minutter.  

 

 

Ønsker deg en super ny uke!

Finn på noe bra å gjøre - som å bake sjokoladeboller for eksempel... Wink  

 

 

Yum  Thumbs up  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kvikklunsjboller

Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 750 g hvetemel
♥ 300 g melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter(se tips)

Pensling:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Det er viktig at væsken ikke er for varm for å få luftige og fine boller. Avkjølingsprosessen går raskere om du setter kjelen i en vaskekum fylt med kalt vann.

Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet. Tilpass melmengden. Det er mulig at du må tilsette litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å elte og trille, ikke klissete og bløt. Hev deigen i 30 minutter.

Hakk sjokolade og kna sjokoladebitene inn i deigen.

Del deigen i 15-20 jevnstore emner og trill hvert emne til runde boller. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Etterhev i 45 minutter.

Pensle over bollene med egg som er pisket lett sammen med litt melk.

Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i 7-10 min, til bollene er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Jeg har brukt melkesjokolade med Kvikk Lunsj-biter. 1 stor plate tilsvarer 300 g. Får du ikke tak i denne sjokoladen, går det også helt greit med vanlig melkesjokolade eller vanlig type Kvikk Lunsj. 

♥ Bollene bør pakkes inn i plast så de holder seg myke. De smaker aller best samme dag de er laget. Får du boller til overs, anbefaler jeg deg å fryse dem ned. Frosne boller tines i ovnen på noen minutter.  

21.01.2018
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

kjempegode!
myke, saftige boller, denne oppskriften skal vi bruke flere ganger :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet