Lemon Meringue Cheesecake (Ostekake med sitronkrem og marengs)

14.07.2017


Hei dere! 

Dagens innlegg postes mens jeg nyter solrike sommerferiedager og smaker på kakene i Spania. Smile  Håper dere også har fine julidager!

Kakeoppskriften dere får her er en amerikansk klassiker som jeg synes smaker veldig godt på sommeren.

 

 

Amerikanske ostekaker er jo gjerne nokså mektige saker, men den syrlig sitronkremen som smøres over denne ostekaken gjør at kaken blir mye lettere og friskere på smak.

Marengsen oppå kaken får kaken til å se festlig og delikat ut.

 

 

Dette er virkelig en drøm av en kake som smelter på tungen!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 200 g digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 900 g kremost
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 4 egg
♥ 2 sitroner
♥ 2 dl crème fraîche

Sitronkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Trykk kjeksmassen utover bunnen på en rund form som er 26 cm i diameter. Sett formen kjølig.


Ostefyll:

Lag ostefyllet ved å piske sammen kremost, sukker, vaniljesukker og hvetemel til en glatt og kremete masse.

Tilsett eggene og visp blandingen luftig. Ha i revet skall og presset saft fra sitronene. Bland deretter inn crème fraîche.

Hell osteblandingen i formen.

Stek kaken midt i ovnen ved 100°C i 3 timer (ved steking over lang tid på lav temperatur forhindrer du at ostekaken sprekker på toppen).

Avkjøl kaken i kjøleskapet over natten.


Sitronkrem:

Lag også sitronkremen klar dagen i forveien:

Ha eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann.

Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete.

Ta kjelen av platen og rør i mykt smør.

Hell sitronkremen i en skål og la den avkjøles i kjøleskapet over natten. Den vil da blir mye tykkere i konsistensen.

 


Dagen etter:

Løsne kaken fra formen og flytt den over på et fat.

Smør sitronkremen over toppen av kaken.

 


Marengslokk:

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter.

Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til.

Smør marengsen i et tykt lag oppå sitronkremen.

 

 

 

Grill marengsen deretter lett med en gassbrenner.

 

 

LOVE THIS CAKE! 

 

 

Herlig smak og fløyelsmyk konsistens..

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du lager både ostekaken og sitronkremen klar dagen før servering. Både den stekte ostekaken og sitronkremen må stå i kjøleskapet over natten for å få den riktige konsistensen.

♥ Gassbrenner til husholdningsbruk fås tak i kjøkkenutstyrsbutikker (se f eks hos Jernia og Clas Ohlson), og husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren for at den skal virke. Smile

 

 

♥ Ostekaken smaker aller best samme dag den pyntes med marengs, men kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg synes ikke denne kaken egner seg spesielt godt til frysing da marengsen kan bli litt rennende og ostefylles kornete ved tining. 

 

 

Ønsker dere fin helg!

 

 

Make some yummyness ♥

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lemon Meringue Cheesecake (Ostekake med sitronkrem og marengs)

Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 200 g digestivekjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 100 g smør

Ostefyll:
♥ 900 g kremost
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 4 egg
♥ 2 sitroner
♥ 2 dl crème fraîche

Sitronkrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 100 g smør

Marengs:
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med brunt sukker og smeltet smør. Trykk kjeksmassen utover bunnen på en rund form som er 26 cm i diameter. Sett formen kjølig.

Lag ostefyllet ved å piske sammen kremost, sukker, vaniljesukker og hvetemel til en glatt og kremete masse. Tilsett eggene og visp blandingen luftig. Ha i revet skall og presset saft fra sitronene. Bland deretter inn crème fraîche. Hell osteblandingen i formen. Stek kaken midt i ovnen ved 100°C i 3 timer (ved steking over lang tid på lav temperatur forhindrer du at ostekaken sprekker på toppen). Avkjøl kaken i kjøleskapet over natten.

Til sitronkremen has eggeplommer, sukker, sitronsaft og sitronskall i en metallbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Varm opp sitronkremen over vanndampen under stadig visping helt til kremen blir tykk og kremete. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør. Avkjøl også sitronkremen i kjøleskapet over natten.

Dagen etter løsnes kaken fra formen og settes over på et fat. Smør sitronkremen over toppen av kaken.

Pisk eggehviter og sukker til tykk og blank marengs i en bolle over vannbad i 5 minutter. Ta bollen vekk fra varmen og pisk videre i 5 minutter til. Sprøyt marengsen i et tykt lag oppå sitronkremen og grill den deretter lett med en gassbrenner.

Tips

♥ Det er viktig at du lager både ostekaken og sitronkremen klar dagen før servering. Både den stekte ostekaken og sitronkremen må stå i kjøleskapet over natten for å få den riktige konsistensen.

♥ Gassbrenner til husholdningsbruk fås tak i kjøkkenutstyrsbutikker (se f eks hos Jernia og Clas Ohlson), og husk at du også må kjøpe gass for å fylle på brenneren for at den skal virke.

♥ Ostekaken smaker aller best samme dag den pyntes med marengs, men kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg synes ikke denne kaken egner seg spesielt godt til frysing da marengsen kan bli litt rennende og ostefylles kornete ved tining. 

6 kommentarer

Hei! Fantastisk oppskrift, har lagd den idag, kaka står i ovnen nå! Gleder meg til å smake:-) Kaka mi har nå stått i oven i 3 timer og 20 minutter men virker fortsatt ikke gjennomstekt. Det virker veldig blaut i konsistensen, den hadde ikke en skorpe en gang. Når jeg da tok en stikkprøve etterlot det et lite merke, men fortsatt ikke gjennomstekt. Har skrudd opp varmen litt fra 100 grader, for å få fortgang på det, men fortsatt lavt nok til at den ikke sprekker. Er det virkelig 100 grader den skal stå på? Tusen takk for oppskriften! Ha en flott sommerferie videre!!

Ofte skal stekte ostekaker være litt "dissete" i midten. Den setter seg etter en natt i kjøleskapet.. Dersom den er helt "tørr" og gjennomstekt når du tar den ut av ovnen vil den ikke bli så god og kremet som den skal være..

Lagde denne til i dag, og den ble såå god! Takk for oppskriften, både denne og alle de andre dine i grunn. Søker alltid etter oppskrifter&inspirasjon hos deg først når jeg skal bake noe. :) Liker at alle prosessene er så detaljert forklart, da blir det mer "idiotsikkert", og "tryggere" for en amatør som meg.. :D

Hei. Ville bare si jeg lagde kaken i går og serverte i dag. Beste ostekaka jeg har smakt. Den er helt fantastisk god. Veldig mektig, men super god. Sikkert veldig god å lage i små porsjonsformer og lage som kakedessert også. Anbefales sterkt :)

Hei!
Is it possible to put the cake in the oven to get meringue brown if I don't have a gassbrenner? :)

Veldig god kake, men kjeksbunnen ble veldig bløt, er det noe en kan gjøre for å få den litt mer sprø?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet