Limonade med sitron, appelsin og bringebær


I dag vil jeg dele med dere en fantastisk herlig oppskrift på forfriskende limonade med bringebær og sitrusfrukter. Oppskriften fikk jeg av Eva, som svarte meg da jeg spurte følgerne mine på Facebook om de hadde noen gode bringebærtips til meg. Eva delte både oppskrift og bilde, og det så så fristende ut, at jeg måtte teste oppskriften med det samme. Igjen fikk jeg oppleve at det er de gjennomprøvde og anbefalte oppskriftene som er de beste!

Dette er den PERFEKTE drikken i de varme sommerdagene vi er så heldige å få oppleve her i Norge for tiden!

Søt, fruktig og litt syrlig og frisk på samme tid!

 

 

Anbefales varmt!

 

Ingredienser:

♥ 300 g bringebær
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 4 dl presset appelsinjuice
♥ 3 dl presset sitronjuice
- -
♥ 5 dl vann, Farris eller Bris med bringebærsmak (se tips)
♥ 2 sitroner i skiver
♥ masse isbiter

 

Fremgangsmåte:

Varm opp bringebærene sammen med vann og sukkeret. Rør til bringebærene er helt knust og sukkeret oppløst. Avkjøl litt og ha bringebærmosen i en bolle. Rør i presset saft fra appelsiner og sitroner.

Sil så blandingen i en bolle, så alt av bringebærstener og fruktkjøtt fjernes (press godt med en skje så mest mulig av saften kommer med og husk å skrape godt på undersiden av silen også). Avkjøl helt.

Denne konsentrerte saft-ekstrakten kan oppbevares slik i kjøleskapet i et par dager (se tips).

Før servering blander du saften i en stor mugge med vann, farris eller aller helst Bris med bringebærsmak hvis du får tak i (smak til vannmengden så du får passe styrke på saften). Tilsett sitronskiver og masse isbiter så drikken blir kald og god.

Serveres nylaget!

 

 

 

Tips:

♥ Du kan som sagt oppbevares den konsentrerte saften i et par dager i kjøleskapet. Den kan også fryses og tines igjen til senere bruk. Når saften er blandet ut med vann (enten vanlig eller kullsyreholdig), sitronskiver og isbiter, bør drikken imidlertid serveres nokså omgående. Det gjør seg med masse isbiter i denne drikken, både fordi det ser lekkert ut og fordi drikken da blir tynnet ut og kald.

♥ Jeg brukte Bris med smak av bringebær og granateple, og det ble supervellykket i denne drikken. Bris har litt mindre kullsyreinnhold enn vanlig Farris. Det går sikkert også veldig godt med Farris med sitronsmak, og vanlig Farris, Pellegrino eller helt enkelt kaldt vann går også bra!

 

 

Takk til Eva som tipset meg om denne oppskriften! Takket være henne kan jeg nå dele den med dere alle!  Smile

 

 

Ønsker dere alle noen fortsatt herlige sommerdager!  Cool  

 

Deilige limonade!

 

Det er viktig å drikke nok i varmen - ...og det er ikke noe i veien for å velge seg ekstra god drikke!  Smile chrome  

 

♥ ♥ ♥ ♥

 

Limonade med sitron, appelsin og bringebær
Ingredienser

♥ 300 g bringebær
♥ 3 dl sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 4 dl presset appelsinjuice
♥ 3 dl presset sitronjuice
- -
♥ 5 dl vann, Farris eller Bris med bringebærsmak (se tips)
♥ 2 sitroner i skiver
♥ masse isbiter

Fremgangsmåte

Varm opp bringebærene sammen med vann og sukkeret. Rør til bringebærene er helt knust og sukkeret oppløst. Avkjøl litt og ha bringebærmosen i en bolle. Rør i presset saft fra appelsiner og sitroner.

Sil så blandingen i en bolle, så alt av bringebærstener og fruktkjøtt fjernes (press godt med en skje så mest mulig av saften kommer med og husk å skrape godt på undersiden av silen også). Avkjøl helt.

Denne konsentrerte saft-ekstrakten kan oppbevares slik i kjøleskapet i et par dager.

Før servering blander du saften i en stor mugge med vann, farris eller aller helst Bris med bringebærsmak hvis du får tak i (smak til vannmengden så du får passe styrke på saften). Tilsett sitronskiver og masse isbiter så drikken blir kald og god.

Serveres nylaget!

Tips

♥ Du kan som sagt oppbevares den konsentrerte saften i et par dager i kjøleskapet. Den kan også fryses og tines igjen til senere bruk. Når saften er blandet ut med vann (enten vanlig eller kullsyreholdig), sitronskiver og isbiter, bør drikken imidlertid serveres nokså omgående. Det gjør seg med masse isbiter i denne drikken, både fordi det ser lekkert ut og fordi drikken da blir tynnet ut og kald.

♥ Jeg brukte Bris med smak av bringebær og granateple, og det ble supervellykket i denne drikken. Bris har litt mindre kullsyreinnhold enn vanlig Farris. Det går sikkert også veldig godt med Farris med sitronsmak, og vanlig Farris, Pellegrino eller helt enkelt kaldt vann går også bra!

1 kommentar

Hei!

Denne ser veldig god ut.
Går det an å lage den med frosne bringebær?

Mvh

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift