Luksuriøs mokkamousse

22.08.2014

Sponset innlegg.
 

Har du lyst til å virkelig IMPONERE gjestene dine, men har dårlig tid?

Da er dette det beste desserttipset jeg kan gi deg!  Selv det mest dekadente besøket vil sperre opp øynene når du tar disse dessertskålene ut av kjøleskapet. Wink 

Hemmeligheten ligger i de ferdigkjøpte sjokoladeskålene som du ser på bildet.

 

 

De heter Tulipan hvit/mørk og fås kjøpt i nettbutikken til Select Flavour, se produktinfo her. Sjokoladeskålene er laget av belgisk sjokolade i beste kvalitet og er helt utrolig vakre og forseggjorte.

 


Jeg brukte også noen mindre sjokoladeskåler i bare mørk sjokolade som heter Sjokolade kopp espresso, se produktinfo her.

 

Dette er den perfekte desserten spesielt hvis du skal servere dessert i store selskaper!

Alle dessertene vil se like fine ut, de kan lages klare i forveien og oppbevares i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Jeg har fylt sjokoladeskålene med hjemmelaget mokkamousse, som inneholder mørk sjokolade, espresso og en skvett Baileys med kaffesmak. 

 

 

Ingredienser:

♥ Ferdigkjøpte sjokoladeskåler (se tips)

Mokkamousse:

♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 ss espressopulver (se tips)
♥ 300 g sjokolade med 70 % kakaoinnhold
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss Baileys med kaffesmak (se tips)

Pynt:
♥ hvit og mørk sjokoladepynt (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mokkamousse:

Løs opp espressopulveret i kokende vann i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte på svak varme.

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Vend i den smeltede sjokoladen og rør godt.

Pisk kremfløten til luftig krem og vend i til slutt. Rør med en stålvisp, så alle hvit kremklumper fjernes helt og blandingen blir luftig.

Smak til med Baileys med kaffesmak eller annen kaffelikør du liker (det går også an å sløyfe det helt).


Fyll i sjokoladeskålene:

Sett sjokoladeskålene utover på et fat og fordel mokkamousseblandingen forsiktig i skålene. Sett fatet i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, så moussen stiver helt.

Dagen etter kan du pynte sjokoladeskålene med hvit og mørk sjokoladepynt etter ønske.

Oppbevar dessertskålene i kjøleskapet helt frem til servering.

 

 

Superlekre dessertskåler fylt med mørk og kremete mokkamousse!

 

 

Tips:

♥ Sjokoladeskålene fås som sagt kjøpt i nettbutikken til Select Flavour. Tulipanskålene hvit/mørk finner du her og de små Sjokoladekoppene espresso i mørk sjokolade finner du her. Sjokoladeskålene selges i nokså store pakning, men skålene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 år. Jeg selv har hatt mine stående i kjøleskapet i flere måneder, og de var like fine og gode da jeg skulle bruke dem. Enhetsprisen pr tulipanskål i ca. 10 kr, som faktisk er en veldig hyggelig pris for så lekre sjokoladeskåler. 
 

 

 

Det går selvsagt også an å fylle mokkamoussen i andre typer sjokoladeskåler eller å helle mokkamoussen direkte i dessertskåler.

 

♥ Jeg bruker espressopulver fra Nescafe. Dette kaffepulveret løser seg opp mye bedre enn frysetørret kaffepulver og gir deilig og sterk kaffesmak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene.

 

 

♥  Jeg fikk tak i Baileys med kaffesmak da jeg var i London sist. Fantastisk godt!

 

 

Jeg har ikke sjekket om denne Baileysen selges på polet i Norge. Det går også fint å smaksette mokkamoussen med andre typer kaffelikør, slik som Tia Maria eller Kahlua, eller du kan bruke kald kaffe eller droppe det helt. På grunn av espressopulveret får mokkamoussen uansett veldig god kaffesmak.

 

 

♥ Sjokoladepynten jeg har brukt får du også kjøpt i nettbutikken til Select Flavour, se Sjokoladesigaretter hvit her, Sjokoladesigaretter mørk her (jeg delte dem på midten før jeg stakk dem ned i mokkamoussen etter at moussen hadde stivnet) og Trio mix sjokolade shavings her som jeg hadde på de små sjokoladekoppene.

 

 

♥ Mokkamoussen blir tykk og kremete når den er avkjølt, så desserten blir nokså mektig. Server gjerne iskrem og friske bær ved siden av!

 

 

Skal du lage dessert til store selskaper, konfirmasjoner, bryllup osv.....?   Icon cry   

Ittno' problem!

Icon e biggrin



Sjokoladeskålene fylt med mokkamousse er så enkle å lage, at de like gjerne kan serveres på vanlige ukedager. Så lett er det å trylle frem litt luksusfølelse i hverdagen...!   Wink   
 

Perfekt sjokoladedessert for sjokoladeelskere!


♥ ♥ ♥ ♥

 

Dette innlegget er skrevet som del av mitt samarbeide med Select Flavour AS. 

 

Luksuriøs mokkamousse

Ingredienser

♥ Ferdigkjøpte sjokoladeskåler (se tips)

Mokkamousse:
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 ss espressopulver (se tips)
♥ 300 g sjokolade med 70 % kakaoinnhold
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl melis
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss Baileys med kaffesmak (se tips)

Pynt:
♥ hvit og mørk sjokoladepynt (se tips)

Fremgangsmåte

Løs opp espressopulveret i kokende vann i en kjele. Tilsett sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte på svak varme.

Pisk eggeplommer og melis luftig.

Vend i den smeltede sjokoladen og rør godt.

Pisk kremfløten til luftig krem og vend i til slutt. Rør med en stålvisp, så alle hvit kremklumper fjernes helt og blandingen blir luftig.

Smak til med Baileys med kaffesmak eller annen kaffelikør du liker (det går også an å sløyfe det helt).

Sett sjokoladeskålene utover på et fat og fordel mokkamousseblandingen forsiktig i skålene. Sett fatet i kjøleskapet i noen timer og gjerne over natten, så moussen stiver helt.

Dagen etter kan du pynte sjokoladeskålene med hvit og mørk sjokoladepynt etter ønske.

Oppbevar dessertskålene i kjøleskapet helt frem til servering.

Tips

♥ Sjokoladeskålene fås kjøpt i nettbutikken til Select Flavour. Sjokoladeskålene selges i nokså store pakning, men skålene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 år. Jeg selv har hatt mine stående i kjøleskapet i flere måneder, og de var like fine og gode da jeg skulle bruke dem. Enhetsprisen pr tulipanskål i ca. 10 kr, som faktisk er en veldig hyggelig pris for så lekre sjokoladeskåler. 

Det går selvsagt også an å fylle mokkamoussen i andre typer sjokoladeskåler eller å helle mokkamoussen direkte i dessertskåler.

♥ Jeg bruker espressopulver fra Nescafe. Dette kaffepulveret løser seg opp mye bedre enn frysetørret kaffepulver og gir deilig og sterk kaffesmak. Fås kjøpt i de fleste matbutikkene.

♥  Jeg fikk tak i Baileys med kaffesmak da jeg var i London sist. Fantastisk godt! Jeg har ikke sjekket om denne Baileysen selges på polet i Norge. Det går også fint å smaksette mokkamoussen med andre typer kaffelikør, slik som Tia Maria eller Kahlua, eller du kan bruke kald kaffe eller droppe det helt. På grunn av espressopulveret får mokkamoussen uansett veldig god kaffesmak.

♥ Sjokoladepynten jeg har brukt får du også kjøpt i nettbutikken til Select Flavour.

♥ Mokkamoussen blir tykk og kremete når den er avkjølt, så desserten blir nokså mektig. Server gjerne iskrem og friske bær ved siden av!

1 kommentarer

Å herre, dette høres ut som heaven on earth. Vet hva neste dessert blir, ja... :D

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet