Lys kladdkake i langpanne med bær

04.08.2015


Hjelpe meg, som det høljer ned i Oslo nå i kveld!  Gasp

Enda godt at det lukter varmt og deilig av nystekt sommerbakst hjemme hos meg...  Wink  Yum 

Denne langpannekaken heter "Lys kladdkake" fordi deigen bare skal røres raskt sammen! "Kladdkaker" forbindes ofte med sjokoladekake (se Kladdkake her på Det søte liv), men denne kaken er altså lys og har vaniljesmak i stedet for sjokoladesmak. Kaken blir lav, myk og litt bløt og "kladdete" som jo kladdkaker skal være, nam nam... 

Bare legg på noen blåbær og bringebær og dryss over mandelflak, så har du en super deilig sommerkake som rekker til mange. Kakestykkene er kjempefine å fryse.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 150 g mandelflak
♥ 400 g bær (friske eller frosne, se tips)

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig (den blir nokså tykk i konsistensen).

Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

Dryss over mandelflak og bær.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.

 

 

Del den stekte kaken i passe store firkanter.

 

 

Server kaken varm eller kald, og gjerne med vaniljeis som tilbehør!

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her en blanding av blåbær og bringebær, men du kan bruke de bærene du liker best. Jeg brukte friske bær, men du kan godt bruke frosne også (frosne bær trenger ikke å tines før du strør dem over kaken, for de tiner raskt når kaken steker.

 

 

♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

♥ Se også Bærkake i langpanne (myk type som stekes i liten langpanne) og Bærkake i stor langpanne (som ligner på denne, men som likevel ikke blir fullt så "kladdete" som denne).

 

Denne kaken lager du så lett som bare det!

Og det tar maks 5 minutter å røre sammen denne deigen  Smile 

 

 

Fristende, nystekt sommerkake som dufter vanilje, mandler og søte sommerbær...  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lys kladdkake i langpanne med bær

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 4 egg
♥ 5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 150 g mandelflak
♥ 400 g bær (friske eller frosne, se tips)

Fremgangsmåte

Smelt smøret.

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter vaniljesukker og til slutt hvetemelet. Rør til du får en jevn og klumpfri deig (den blir nokså tykk i konsistensen).

Bre deigen utover i et jevnt og nokså tynt lag i en bakepapirkledd, stor langpanne (ca 30x40 cm).

Dryss over mandelflak og bær.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30-45 minutter. Kaken er ferdig når den begynner å bli gyllen på overflaten. Den skal være gjennomstekt, men fortsatt litt klebrig i konsistensen, så pass på at du ikke steker kaken for lenge.

Server kaken varm eller kald, og gjerne med vaniljeis som tilbehør!

Tips

♥ Jeg brukte her en blanding av blåbær og bringebær, men du kan bruke de bærene du liker best. Jeg brukte friske bær, men du kan godt bruke frosne også (frosne bær trenger ikke å tines før du strør dem over kaken, for de tiner raskt når kaken steker.

♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

5 kommentarer

HeiKaken ser nydelig ut. Den skal jeg prøve meg på! Et dumt spørsmål.Kan jeg bruke kjøkkenmaskin med ballongvisp? Ha en fin dag videre

Finnes ikke dumme spørsmål :-)

Du kan godt bruke kjøkkenmaskin, men da må du ikke la maskinen gå lenger enn at deigen blir godt blandet sammen. Noe av poenget med denne kaken er å få en litt kladdete konsistens, og det får du ikke dersom du pisker egg og sukker til eggedosis.

Kjempegod kake det her som jeg håper du vil like!

hei ! jeg heter Somaye Mehdi Sadik Al-Zayadi Hoel :) Jeg ville bare sj at alle oppskriftene på hele denne bloggen, er MINE . Det er utrolig slemt av deg å ikke skrive at det er mine oppskrifter. Greit at du betaler meg, men du må også skrive hvem det er fra :) Hade, takk for at du tokk dæ ti til å leze :)

Varmluft eller over- og undervarme i ovnen?

Hadde på rabarbra med kanel og sukker på... Det ble svært vellykket ☺

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet