Lyse brownies med Oboy og sjokoladebiter

Nydelige og lettlagede brownies laget med Oboy sjokolademelkpulver og hakket kokesjokolade på toppen!

Oppskriften testet jeg ut i forbindelse med en 30-års dag vi var på i påsken. Det var vel ikke akkurat bare kake som ble inntatt på den festen, men såpass mye forsvant i løpet av kvelden/natten at det er grunn til å tro at kaken falt i smak. 😉 Denne kaken har mild sjokoladesmak og passer derfor også til bursdagsselskaper til mindre barn. 

 

 

Oppskriften er til stor langpanne.

 

Ingredienser: 

♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g smør
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 100 g kokesjokolade 

 

Fremgangsmåte: 

Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis). Rør i Oboy sjokolademelkpulver og vaniljeekstrakt. Smelt smøret og bland i vekselsvis med melet til du får en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Dryss over hakket kokesjokolade.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter (den skal fortsatt virke litt bløt).

 

 

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler den opp i passe store firkanter.

 

 

 

Deilige brownies med mild sjokoladesmak! 

 

 

Stilig å kunne bruke sjokolademelkpulver i brownies med så godt resultat! 

 

 

Tips:

♥ Du skal kun bruke sjokolademelkpulveret i kaken, altså ikke flytende sjokolademelk, men kun pulveret. I stedet for Oboy sjokolademelkpulver går det fint å bruke Nesquick. 

 

 

♥ Du kan bruke enten lys eller mørk kokesjokolade på toppen av kaken.

♥ Halv oppskrift passer til liten langpanne (ca 20 x 30 cm).

 

 

Enjoy!  😊

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lyse brownies med Oboy og sjokoladebiter
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 6 dl Oboy sjokolademelkpulver (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 300 g smør
♥ 6 dl hvetemel
- -
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker godt sammen med en stålvisp (det er ikke meningen at du skal piske eggedosis). Rør i Oboy sjokolademelkpulver og vaniljeekstrakt. Smelt smøret og bland i vekselsvis med melet til du får en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30 x 40 cm). Dryss over hakket kokesjokolade.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter (den skal fortsatt virke litt bløt). Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald før du deler den opp i passe store firkanter.

Tips

♥ Du skal kun bruke sjokolademelkpulveret i kaken, altså ikke flytende sjokolademelk, men kun pulveret. I stedet for Oboy sjokolademelkpulver går det fint å bruke Nesquick. 

♥ Du kan bruke enten lys eller mørk kokesjokolade på toppen av kaken.

♥ Halv oppskrift passer til liten langpanne (ca 20 x 30 cm).

10 kommentarer

Takk for tilbakemeldingen. Ja, halv porsjon kan brukes til liten langpanne eller til springform (26 cm i diameter). I rund form blir kaken litt høyere :-)

Meget god kake.
Ta den ut noen minutter før, (avhengig av ovn antageligvis) og den er saftig og god.
Ikke bakepulver i Brownies nei.

Neste gang vil jeg bruke 6 dl mel, i stedet for 8.
Deigen hadde alt for lite væske i forhold til mel, så endte opp med å måtte bruke ca. 100/150g mer smør i deigen. Ellers endte den opp med å være en perfekt brownie. Crunchy overflate, men perfekt myk, men ikke rennete, og fudgy! Perfekt for når du ikke har mer kakao, men en Oboy i skapet! ☺️

Hei Karen. Takk for tilbakemeldingen. Her hadde det sneket seg inn en skrivefeil, så det er helt riktig at det skal være 6 dl hvetemel, og da er det ikke nødvendig å tilsett mer smør. Fint at det ordnet seg, og hyggelig å høre at kaken falt i smak! :-)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift