Mandelkake med ricotta

23.07.2017


Hei dere!  Heart  

Håper helgen er bra så langt! Jeg nyter fortsatt herlige sommerferiedager i vakre Marbella.

Her kommer oppskriften på en deilig mandelkake som jeg virkelig kan anbefale. Ricotta erstatter en del av smøret, som gjør at denne kaken blir mindre mektig. Litt vanilje, appelsin og kanel gir nydelig smak.

Denne saftige mandelkaken har tysk opprinnelse, og er en stor, personlig favoritt!

 

 

Kaken er rask å lage og livsfarlig god!

Hvis jeg først lager denne kaken, er det ikke snakk om å klare å stoppe etter et kakestykke. Yum  

 

 

Ingredienser:

♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 egg
♥ 250 g mandler
♥ 300 g ricotta
♥ 100 g mandelflak

Pynt:
♥ melis

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukker, vaniljeekstrakt, appelsinskall og kanel til en skikkelig luftig smørkrem.

Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt.

Mal mandlene fint og vend dem inn i smørkremen sammen med ricotta.

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir (det skal også være bakepapir oppover kantene av formen). Jevn til overflaten og dryss over mandelflak. Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald i formen.

 

 

Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. 

 

 

Dryss over melis før servering.

 

 

Dra bakepapiret av undersiden og flytt kaken over på et kakefat. Kaken er litt skjør, så vær forsiktig når du gjør dette.

 

 

Kaken er så saftig og god at du ikke trenger noe tilbehør, men pisket krem smaker nydelig til. 

 

 

Er du glad i myke mandelkaker så kommer du til å bli forelsket...  Heart

 


 

Heart 

 

Tips:

♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. 

♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

 

 

Nydelig mandelkake!

 

 

Litt vanilje, appelsin og kanel gir deilig smak til denne spesielle kaken. 

 

 

Nytelse!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mandelkake med ricotta

Ingredienser

♥ 120 g smør
♥ 270 g sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts revet appelsinskall
♥ 0,5 ts kanel
♥ 4 egg
♥ 250 g mandler
♥ 300 g ricotta
♥ 100 g mandelflak

Pynt
♥ melis

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med 150 g av sukker, vaniljeekstrakt, appelsinskall og kanel til en skikkelig luftig smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk godt. Mal mandlene fint og vend dem inn i smørkremen sammen med ricotta. Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett resten av sukkeret og pisk videre til en tykk, blank marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) som er smurt og kledd med bakepapir (det skal også være bakepapir oppover kantene av formen). Jevn til overflaten og dryss over mandelflak.

Stek kaken midt i ovnen ved 160°C i 40-45 minutter. Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt kald i formen. Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Dryss over melis før servering.

Tips

♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. 

♥ Denne mandelkaken holder seg saftig og myk i flere dager hvis du oppbevarer den godt innpakket i plast. Den er også kjempefin å fryse. 

23.07.2017
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei
Jeg bakte denne kaken etter oppskriften.
Den smakte godt, men hadde en undelig konsistens.
Skulle oppskriften inneholdt noe mel, enten i form av hvetemel, potetmel eller mazenna?

Kaken er knallgod. Og hadde nydelig konsistens.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet