Marengskake med kaffekrem og bær

15.06.2013

 

Hei kjære dere!

 

Håper dere nyter de nydelige sommerkveldene vi har i Norge for tiden. Jeg elsker å være våken gjennom sommernettene og har overhodet ikke lyst til å legge meg  Shades smile

 

I dag vil jeg dele med dere en nydelig sommerkake!

 

 

Dette er en spennende marengskake som dekkes med kaffekrem, pisket krem og masse bær og moreller.

 

 

Kaffekremen gir denne marengskaken en helt spesielt nydelig smak.

 

Denne kaken kan jeg virkelig anbefale på det varmeste! ♥

 

 

 

BILDE FRA INSTAGRAM:  kristine_lifeissweet

 

Love - love - love this cake!

 

Ingredienser:

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 200 g sukker

Kaffekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 100 g sukker
♥ 3 ss sterk kaffe (se tips)
♥ 150 g smør

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
- -
♥ blandede friske bær (blåbær, bringebær, jordbær) og moreller

 

Fremgangsmåte:

Marengsbunnen:

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i ca 10 min til du får en tykk og blank marengs.

Legg bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel på bakepapiret som er ca 22 cm i diameter. Fordel marengsen inni ringen og form den til en tykk kake med en smørekniv. Bruk til slutt kniven til å lage en grop i midten av marengskaken (se tips). Stek kaken midt i ovnen på 125°C i 1,5 time. Slå så av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til den har blitt kald igjen (la kaken gjerne stå i ovnen over natten).

 

 

Kaffekrem:

Til kaffekremen piskes eggeplommer og sukker sammen i liten kjele. Bland i sterk kaffe (se tips). La så blandingen varmes på middels varme under stadig omrøring med vispen til du får en krem som tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og rør i smøret som er oppdelt i mindre biter. Rør til smøret har løst seg opp helt og kremen er glatt og jevn. Sett kremen i kjøleskapet for å tykne i konsistensen, og la den gjerne stå der over natten.

 

 

Pynting av kaken:

Dagen etter has marengsbunnen på et kakefat. Fordel kaffekremen først inni gropen på midten av marengsbunnen. Bruk så en kniv til å fordele litt av kremen utover kanten av marengsbunnen, men la det aller meste av kaffekremen fortsatt bli værende i midten (se tips).

Pisk kremfløten til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med friske bær og moreller.

 

 

 Voila - en vidunderlig flott sommerkake!!! 

 

 

 

Tips:

♥ Dette med å lage grop i marengsbunnen er nokså viktig. Selv om kaffekremen for stå i kjøleskapet over natten for å tykne, vil den bli tynnere i konsistensen igjen når kaken står i romtemperatur en stund, og den vil da raskt kunne renne ut over kaken. Det er derfor lurt at mesteparten av kremen holdes på plass inni gropen på midten av kaken.

♥ Jeg bruker skikkelig sterk kaffe for at kaffekremen skal få god kaffesmak (ca 2 ts kaffepulver rørt ut i 3 ss kokende vann). Du kan godt bruke koffeinfri kaffepulver.

♥ Jeg pynter kaken med en blanding av friske blåbær, bringbær og jordbær. I tillegg har jeg brukt halve moreller (dvs. at jeg har renset vekk stenen), rett og slett fordi jeg elsker moreller:-)

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Marengskake med kaffekrem og bær

Ingredienser

Marengskake:
4 eggehviter
200 g sukker

Kaffekrem:
4 eggeplommer
100 g sukker
3 ss sterk kaffe (se tips)
150 g smør

Pynt:
3 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
- -
blandede friske bær (blåbær, bringebær, jordbær) og moreller

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene til stivt skum. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre i ca 10 min til du får en tykk og blank marengs.

Legg bakepapir på en stekeplate og tegn en sirkel på bakepapiret som er ca 22 cm i diameter. Fordel marengsen inni ringen og form den til en tykk kake med en smørekniv. Bruk til slutt kniven til å lage en grop i midten av marengskaken (se tips). Stek kaken midt i ovnen på 125°C i 1,5 time. Slå så av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til den har blitt kald igjen (la kaken gjerne stå i ovnen over natten).

Til kaffekremen piskes eggeplommer og sukker sammen i liten kjele. Bland i sterk kaffe (se tips). La så blandingen varmes på middels varme under stadig omrøring med vispen til du får en krem som tykner i konsistensen. Ta kjelen av platen og rør i smøret som er oppdelt i mindre biter. Rør til smøret har løst seg opp helt og kremen er glatt og jevn. Sett kremen i kjøleskapet for å tykne i konsistensen, og la den gjerne stå der over natten.

Dagen etter has marengsbunnen på et kakefat. Fordel kaffekremen først inni gropen på midten av marengsbunnen. Bruk så en kniv til å fordele litt av kremen utover kanten av marengsbunnen, men la det aller meste av kaffekremen fortsatt bli værende i midten (se tips).

Pisk kremfløten til stiv krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen på toppen av kaken og pynt med friske bær og moreller.

Tips

♥ Dette med å lage grop i marengsbunnen er nokså viktig. Selv om kaffekremen for stå i kjøleskapet over natten for å tykne, vil den bli tynnere i konsistensen igjen når kaken står i romtemperatur en stund, og den vil da raskt kunne renne ut over kaken. Det er derfor lurt at mesteparten av kremen holdes på plass inni gropen på midten av kaken.

♥ Jeg bruker skikkelig sterk kaffe for at kaffekremen skal få god kaffesmak (ca 2 ts kaffepulver rørt ut i 3 ss kokende vann). Du kan godt bruke koffeinfri kaffepulver.

♥ Jeg pynter kaken med en blanding av friske blåbær, bringbær og jordbær. I tillegg har jeg brukt halve moreller (dvs. at jeg har renset vekk stenen), rett og slett fordi jeg elsker moreller:-)

15.06.2013
Kakekategori: 
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Dette har vært min favoritt kake helt siden jeg var liten!!
vi har ikke hatt frukt på toppen.
Kjempe flott blogg du har!!
mvh Hildegunn

Dette var en helt herlig kake - jeg synes pavlovaer blir alt for søte, men denne var så mye mer spennende i smaken. Var litt bekymret for at ungene ikke skulle like kaffesmaken, men det gjorde de. Laget den med blåbær, jordbær, rips og bringebær og det var friskt og herlig!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet