Multi-syltetøy

Deilig, sommerlig syltetøy med rips, solbær og jordbær! 

Se også oppskrift på Alliansesyltetøy, som inneholder bringebær i tillegg! 

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g rips
♥ 500 g solbær
♥ 500 g jordbær
♥ 0,5 dl vann
♥ 600 g syltesukker
♥ 1 vaniljestang


Fremgangsmåte:

Ha rips og solbær i en kjele. Del jordbærene opp i mindre i biter. Ha jordbærbiter i kjelen sammen med vannet. Tilsett frø fra vaniljestangen og ha også vaniljestangen i kjelen.

Kok opp og la bærene småkoke i noen minutter så de begynner å løse seg opp. Tilsett syltesukkeret og la syltetøyet koke opp igjen så sukkeret smelter og syltetøyet tykner litt i konsistensen. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Fjern vaniljestangen.

Avkjøl syltetøyet litt før du har det på rene, varme syltetøyglass (eller syltetøyskål hvis du vil servere det med en gang).

 

 

Syltetøy med smak av sommer! 

 

 

Tips:

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne bær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca to store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

 

NYYYT dette deilige syltetøyet!! 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Multi-syltetøy
Ingredienser

♥ 500 g rips
♥ 500 g solbær
♥ 500 g jordbær
♥ 0,5 dl vann
♥ 600 g syltesukker
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Ha rips og solbær i en kjele. Del jordbærene opp i mindre i biter. Ha jordbærbiter i kjelen sammen med vannet. Tilsett frø fra vaniljestangen og ha også vaniljestangen i kjelen.

Kok opp og la bærene småkoke i noen minutter så de begynner å løse seg opp. Tilsett syltesukkeret og la syltetøyet koke opp igjen så sukkeret smelter og syltetøyet tykner litt i konsistensen. Rør hele tiden så syltetøyet ikke setter seg i bunnen av kjelen.

Fjern vaniljestangen.

Avkjøl syltetøyet litt før du har det på rene, varme syltetøyglass (eller syltetøyskål hvis du vil servere det med en gang).

Tips

♥ Det går fint å lage syltetøy av frosne bær. Det vil ta litt lenger tid før de tiner, men følg for øvrig den samme fremgangsmåten som ovenfor.

♥ Merk at sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.

♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.

♥ Denne porsjonen syltetøy gir ca to store syltetøyglass. Det er bare å gange opp oppskriften hvis du vil lage en større porsjon. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift