Mexican Coffee

20.10.2013

 

Hei! 

Nå som det begynner å bli kjøligere ute, er det godt å kose seg innendørs med verdens beste varme drikk!

"Mexican Coffee" lages med den meksikanske kaffelikøren Kahlua og meksikansk Tequila.

 

 

 

Sammen med den varme kaffen, brunt sukker og søt krem med et lite kaneldryss på toppen, gir dette en fantastisk deilig og varmende smaksopplevelse.

 

Mexican pleasure!

 

Ingredienser:

Oppskrift pr glass:

♥ 2 dl kokende vann
♥ 1 ts kaffepulver
♥ 2 ss Tequila (meksikansk brennevin)
♥ 2 ss Kahlua (meksikansk kaffelikør)
♥ 1 ss brunt sukker

Pynt:
♥ søt krem eller myk vaniljeis
♥ kaneldryss

Til glasskanten (kan sløyfes):
♥ kaffe
♥ sukker

 

Fremgangsmåte:

Start med å gjøre klart pynten på glasset (kan sløyfes): Lag sterk kaffe og hell på en skål. Hell sukker i en annen skål. Dypp glasskanten først i kaffe og deretter i sukkeret, slik at sukkeret fester seg langs kanten på glasset. Bruk en gassbrenner for å varme sukkeret på glasset slik at det blir lett karamellisert.

Hell kokende vann i glasset. Ha i kaffepulver og brunt sukker, og deretter Tequila og Kahlua. Rør raskt gjennom med en teskje så alt blir godt blandet. Dekk toppen av glasset med sprøytet, søt krem eller en liten kule myk vaniljeis. Gi glasset et lite dryss kanel og server straks (til deg selv)!

Kjenn at go'følelsen brer seg...  Icon e wink

 

 

Tips:

Server "Mexican Coffee" gjerne i høye glass med sugerør siden det er godt å drikke nedenfra der kaffen er varmest og hvor sukkeret legger seg.

♥ For at drikken skal holde god, varm temperatur, er det viktig at du starter med helt kokende varmt vann og så arbeider nokså raskt når du blander i resten av ingrediensene og pynter med krem. Serveres med en gang!

 

- -

♥ Etter en "Mexican Coffee" vil stemingen stige, og du kan prøve deg på en liten diktanalyse:

 

 

A TREE WITHIN

A tree grew inside my head.
A tree grew in.
Its roots are veins,
its branches nerves,
thoughts its tangled foliage.
Your glance sets it on fire,
and its fruits of shade
are blood oranges
and pomegranates of flame.

Day breaks
in the body's night.
There, within, inside my head,
the tree speaks.

 Come closer - can you hear it?

 

(Dikt av Octavio Paz - meksikansk nobelprisvinner i litteratur.)

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mexican Coffee

Ingredienser

Oppskrift pr glass:

2 dl kokende vann
1 ts kaffepulver
2 ss Tequila (meksikansk brennevin)
2 ss Kahlua (meksikansk kaffelikør)
1 ss brunt sukker

Pynt:
søt krem eller myk vaniljeis
kaneldryss

Til glasskanten (kan sløyfes):
kaffe
sukker

Fremgangsmåte

Start med å gjøre klart pynten på glasset (kan sløyfes): Lag sterk kaffe og hell på en skål. Hell sukker i en annen skål. Dypp glasskanten først i kaffe og deretter i sukkeret, slik at sukkeret fester seg langs kanten på glasset. Bruk en gassbrenner for å varme sukkeret på glasset slik at det blir lett karamellisert.

Hell kokende vann i glasset. Ha i kaffepulver og brunt sukker, og deretter Tequila og Kahlua. Rør raskt gjennom med en teskje så alt blir godt blandet. Dekk toppen av glasset med sprøytet, søt krem eller en liten kule myk vaniljeis. Gi glasset et lite dryss kanel og server straks (til deg selv)!

Kjenn at go'følelsen brer seg..;-)

Tips

Server "Mexican Coffee" gjerne i høye glass med sugerør siden det er godt å drikke nedenfra der kaffen er varmest og hvor sukkeret legger seg.

For at drikken skal holde god, varm temperatur, er det viktig at du starter med helt kokende varmt vann og så arbeider nokså raskt når du blander i resten av ingrediensene og pynter med krem. Serveres med en gang!

 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet