Mislykket sjokoladekake med moreller

28.06.2014

Det finnes så klart ikke noe mislykket ved denne kaken...  - tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, som bare blir enda mer vellykket med tilslaget av søte moreller.

 


Kaken er basert på Mislykket sjokoladekake, som jeg publiserte her på Det søte liv allerede i 2005. Dette er en kake som har vært meget godt besøkt av lesere i løpet av disse årene.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ moreller

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.

♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten moreller).

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!

 

 

Flott og sommerlig konfektkake med moreller!

 

 

Vil du ha?

Ok, du skal få   Wink   
 

 

Heart  Heart  Heart 

 

Mislykket sjokoladekake med moreller

Ingredienser

♥ 4 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g smør
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Glasur:
♥ 200 g lys kokesjokolade
♥ 1 dl kremfløte

Pynt:
♥ moreller

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør i en liten kjele. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i det varme smøret. Avkjøl og bland inn i eggedosisen. Sikt sammen mel og bakepulver og rør inn i deigen.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 225°C i 15 min. Kaken er da fortsatt nokså skjelvende og ikke gjennomstekt.

Avkjøl kaken helt i formen (gjerne i kjøleskapet over natten). Når kaken er kald har den stivnet og kan tas ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i kokesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn med en skje og avkjøl litt. Smør den så jevnt over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet.

Tips

♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, slik at den får en myk kjerne i midten.

♥ Kaken er svært holdbar i kjøleskapet og kan fryses (uten moreller).

♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljeis!

28.06.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

9 kommentarer

Tror du det går an å lage denne uten sjokolade? :) har nøtteallergi, og kan ikke en gang spise sjokolade som det står at "kan inneholde nøtter" :(

Plamil har sjokolade som er laget i nøttefrie lokaler og som fungerer utmerket til bakong. Spør personalet i matbutikken du handler i. Plamil 60% sjokolade er å anbefale - men dersom du liker mørkere sjokolade kan du blande med 87%. Den er vel sterk å bruke alene. De har også andre varianter som er trygge. Har prøvd Plamils sjokolade med appelsinsmak til sjokoladeglasuren - populært! Mvh Stine

Hei :) blir denne litt ala en brownie kake ?
Tror du det hadde vært godt med valnøtter i ? :)

Hei!
Er du sikker på mengdene her? I min 24 cm runde form dekker røren såvidt bunnen...? Står i ovnen nå, men ser ikke for meg at den hever sååå mye at den blir like høy som på bildene over?

Det ser digg ut! Det er vel ikke noe i veien med å tilsette en neve hakkede hasselnøtter i røren :)

Eggedosisen må piskes lenge.. Hvertfall 15 min.. Da blir røren stor og flott

Magnus: Sent svar, men i min 24-form ble det nok. Kanskje du har målt opp noe feil, eller vendt inn det varme smøret/sjokoladen for raskt? Det skal bare vendes inn.

- Min kake ble kjempebra. Tusen takk for flott oppskrift!

Tusen takk, dette er den beste sjokoladekaken jeg har smakt!
Jeg pyntet kaken med Dajmkuler;-)
Gjestene, som vanligvis ikke var begeistret for sjokoladekake, likte den også!

Hei, kan jeg stikke frosne kirsebær ned i røren før den stekes?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet