M&M Sjokoladelangpanne

M&M Sjokoladelangpanne
Ingredienser

200 g smør
3 store egg
4 dl sukker
3 dl seterrømme
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ss kakao
350 g hvetemel

Glasur:
1 dl kremfløte
1 dl melis
250 g kokesjokolade

Pynt:
M&M (mini eller vanlig størrelse)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i smøret og seterrømmen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og rør inn i deigen (bruk en stålvisp slik at alle klumper fjernes).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv den ut av formen og fjern bakepapiret.

Til glasuren kokes fløten opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokoladen og melis. Rør forsiktig til alt har løst seg opp og glasuren er glatt og klumpfri. Smør glasuren jevnt over den avkjølte kaken. Pynt med M&M. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

M&M kan byttes ut med Non Stop eller Smarties. Du kan selvsagt også bruke annen kakepynt.

Kaken kan fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift