Mor Monsen til påske


"Mor Monsen" er en kjent og kjær julekake her i Norge, men denne nydelige kaken passer også veldig godt til påske!

 

 

Her har jeg laget en variant med appelsinsmak som har blitt påskens store favoritt hos min familie!

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 5 egg
♥ saft og skall av 1 appelsin
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 75 g korinter (se tips)
♥ 30 g apsikat (se tips)
♥ 35 g mandelflak
♥ 30 g perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Rør i revet appelsinskall og presset appelsinsaft (bruk 1 dl appelsinsaft). Deigen kan skille seg litt når du gjør dette, men deigen blir bra igjen når du blander i hvetemelet.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Strø over korinter, apsikat, mandelflak og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken og del den i passe store firkanter.

 

 

Se så lys og myk kaken blir!

Nydelig sammen en stor kopp varm te med litt sukker og en sitronskive i...  Smile

 

Den vakre, hvite tallerkenen er sponset av GreenGate.

 

Tips:

♥ Korinter er små rosiner som selges i matbutikkene ved juletider. Får du ikke tak i korinter på denne tiden av året, går det like fint å hakke eller klippe opp vanlige rosiner i mindre biter.

♥ Apsikat er syltet appelsinskall og gir deilig appelsinsmak på kaken.

 


Jeg kjøpte en stor ladning syltet appelsinskall sist jeg var i London.

Får du imidlertid ikke tak i dette, går det fint an å bare sløyfe det. Kaken smaker appelsin allikevel på grunn av appelsinsaft og revet appelsinskall i deigen.  Smile 

 

 

♥ Du kan bruke hakkede mandler i stedet for mandelflak.

♥ "Mor Monsen" kan oppbevares i ca 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

♥ For den tradisjonelle Mor Monsen, se "Mor Monsen (liten langpanne)" og "Mor Monsen (stor langpanne)" her på Det søte liv.

 

 

En av Norges favorittkaker med en liten påskevri som jeg ble veldig fornøyd med!  Smile

Anbefales varmt!

 


Ønsker dere alle noen fortsatt deilige påskedager!
 


♥ ♥ ♥ ♥

Mor Monsen til påske
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 5 egg
♥ saft og skall av 1 appelsin
♥ 1 ts bakepulver
♥ 250 g hvetemel

Pynt:
♥ 75 g korinter (se tips)
♥ 30 g apsikat (se tips)
♥ 35 g mandelflak
♥ 30 g perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen, rør godt mellom hvert egg. Rør i revet appelsinskall og presset appelsinsaft (bruk 1 dl appelsinsaft). Deigen kan skille seg litt når du gjør dette, men deigen blir bra igjen når du blander i hvetemelet.

Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland inn i deigen til slutt.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Strø over korinter, apsikat, mandelflak og perlesukker.

Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min.

Avkjøl kaken og del den i passe store firkanter.

Tips

♥ Korinter er små rosiner som selges i matbutikkene ved juletider. Får du ikke tak i korinter på denne tiden av året, går det like fint å hakke eller klippe opp vanlige rosiner i mindre biter.

♥ Apsikat er syltet appelsinskall og gir deilig appelsinsmak på kaken. Får du imidlertid ikke tak i dette, går det fint an å bare sløyfe det.

♥ Du kan bruke hakkede mandler i stedet for mandelflak.

♥ "Mor Monsen" kan oppbevares i ca 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift